I dag kan hele familien runde Den Store Krig af på Sønderborg Slot

10. november 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Museum Sønderjylland markerer 100-året for Første Verdenskrigs afslutning.

Det sker med en historiefestival på Sønderborg Slot i dag, lørdag, fra kl. 10:00 til kl. 16:30 – en oplagt chance til at få lidt historie fyldt på børn og børnebørn.

Mød formidlingsgruppen ”Westfront 1916”.

Slotsgården omdannes til en feltlejr, når soldater, matroser og sygeplejersker optræder i uniformer fra Første Verdenskrig, fortæller om soldaterlivet og demonstrerer udstyr og udrustning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her må man gerne røre!

Køb et måltid varm mad fra en brændefyret gullasch-kanon!

Var din forfader med i krigen?

Mød Hanne Christensen og andre fra hjemmesiden ”Den store Krig 1914-1918”, der forsøger at sætte navn og ansigt på flere end 30 000 sønderjyske krigsdeltagere.

Endvidere er der stande fra Støtteforeningen for Sikringsstilling Nord, Deutsches Museum Nordschleswig, Historie Haderslev, Historisk Samfund for Sønderjylland og Historisk Samfund for Als og Sundeved.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foruden vores permanente Udstilling om Første Verdenskrig vil der også være en mini-udstilling med udvalgte genstande fra Første Verdenskrig, skriver Museum Sønderjylland.

Du kan også komme til spændende foredrag i Riddersalen.

Læs mere HER

29. februar 2024 Politik, Sønderborg

Skolelukningen blev endeligt godkendt og arbejdet går videre

29. februar 2024 Politik

I november blev forslaget om en ny skolestruktur sendt i hørnig og i går, onsdag, var Byrådet klar til at godkende, at det bliver sådan, at både Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen lukkes og at der så laves en ny skole på Humlehøj-Skolens matrikel. “En skolelukning er alvorlig, men der er færre elever i Sønderborg midtby og […]

Læs mere...