I hele kommunen er der ét sted med for høj pesticid-måling i drikkevandet

8. oktober 2021 Samfund

Vi har i alt 86 aktive boringer til almene vandforsyninger rundt om i kommunen – ud over Sønderborg Forsynings boringer.

Ud af de 86 er der 10 boringer med pesticider under grænseværdien og én boring – Broager Vandværk – med pesticider over grænseværdien.

“Det er vigtigt at pointere, at grænseværdien gælder ude ved forbrugeren og at Broager Vandværk ikke sender vand, hvor grænseværdien er overskredet, ud til forbrugerne. De har nemlig flere boringer”, siger afdelingsleder Lisbeth Møller Jensen fra kommunens Vand og Natur.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hertil kommer, at Broager Vandværk netop nu er i gang med at lave en ny kildeplads”.

SønderborgNYT skrev forleden, at Sønderborg Forsyning leverer drikkevand til cirka halvdelen af indbyggerne i Sønderborg Kommune.

“I Sønderborg Forsyning har vi aldrig haft en overskridelse af grænseværdierne for pesticider i vores drikkevand. Når Danmarks Naturfredningsforening gør opmærksom på, at der på landsplan er pesticidrester i 63,1 procent af prøverne, ser billedet anderledes ud hos os. I 2020 var der spor efter pesticider i 14 procent af vores prøver, de var alle under grænseværdierne og i øvrigt begrænset til tre ud af vores i alt 21 boringer. I de øvrige målinger var der ingen spor af pesticidrester”, sagde chef for Projekt & Udvikling ved Sønderborg Forsyning, Susanne Vesten, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 KV21, Sønderborg

Venstre-kandidat skadet i valgkampen

24. oktober 2021 KV21

Lørdag var byrådskandidater og andre medlemmer af de politiske partier og lister ude og hænge valgplakater op. Sådan var det også for Venstre-manden Mads Hagen. “Ud for det Blå Gymnasium faldt jeg, da jeg kravlede ned fra stigen. Jeg troede, jeg var nede, da jeg manglede det sidste trin og det gjorde, at jeg faldt”, […]

Læs mere...