I hele kommunen er der ét sted med for høj pesticid-måling i drikkevandet

8. oktober 2021 Samfund

Vi har i alt 86 aktive boringer til almene vandforsyninger rundt om i kommunen – ud over Sønderborg Forsynings boringer.

Ud af de 86 er der 10 boringer med pesticider under grænseværdien og én boring – Broager Vandværk – med pesticider over grænseværdien.

“Det er vigtigt at pointere, at grænseværdien gælder ude ved forbrugeren og at Broager Vandværk ikke sender vand, hvor grænseværdien er overskredet, ud til forbrugerne. De har nemlig flere boringer”, siger afdelingsleder Lisbeth Møller Jensen fra kommunens Vand og Natur.

“Hertil kommer, at Broager Vandværk netop nu er i gang med at lave en ny kildeplads”.

SønderborgNYT skrev forleden, at Sønderborg Forsyning leverer drikkevand til cirka halvdelen af indbyggerne i Sønderborg Kommune.

“I Sønderborg Forsyning har vi aldrig haft en overskridelse af grænseværdierne for pesticider i vores drikkevand. Når Danmarks Naturfredningsforening gør opmærksom på, at der på landsplan er pesticidrester i 63,1 procent af prøverne, ser billedet anderledes ud hos os. I 2020 var der spor efter pesticider i 14 procent af vores prøver, de var alle under grænseværdierne og i øvrigt begrænset til tre ud af vores i alt 21 boringer. I de øvrige målinger var der ingen spor af pesticidrester”, sagde chef for Projekt & Udvikling ved Sønderborg Forsyning, Susanne Vesten, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk