I Koncertsalen er scenen sat til trygge oplevelser

21. august 2020 Kultur

Inden længe begynder musikken igen at spille i Koncertsalen i Alsion, men det bliver ikke i en propfyldt sal med omkring 900 personer på tilskuerpladserne.

“Vi kan lukke 469 gæster indenfor og der står på deres billetter, hvor de skal sidde og hvilken indgang de skal benytte”, siger scenemester Søren Knudsen og direktøren for fonden bag koncertsalen, Poul Waldemar, siger:

“For en sikkerheds skyld, vil der stå servicemedarbejdere – det er dem i røde skjorter – klar til at guide gæsterne den rigtige vej”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indtil videre er Café Alsion lukket, men på vej ind salen passerer gæsterne en salgsvogn, hvor der kan købes en pose med drikkevarer, som kan tages med ind til koncerten. Drikkevarerne kan nydes i pausen, hvor man bliver siddende og ser en video.

Det er Stine Dudda fra kommunens kulturforvaltning, der er med til at booke koncerter i Alsion og også gøre en indsats for at trække publikum ind i salen.

“Når gæsterne kommer indenfor i Alsion, så skal de følge en bestemt rute frem til den indgang, som de skal bruge på vejen frem til deres siddeplads. Og når koncerten, foredraget eller showet er slut, så bliver publikum siddende, indtil de gruppevis bliver sendt ud”, siger Stine Dudda.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle glæder sig

Koncertsalen Alsion står ikke selv for de koncerter og andre arrangementer, der finder sted. Ligesom i et forsamligshus, så er der arrangører, der lejer sig ind i salen.

“Arrangørerne og kunstnerne vil rigtigt gerne i gang og publikum er også mere end klar – og vi vil gerne have gang i kulturlivet. Derfor tilbyder vi arrangørerne, at de får Koncertsalen to gange og kun betaler for den ene”, siger Poul Waldemar til SønderborgNYT.

“Vores opgave er at give gode oplevelser til arrangører, kunstnere og publikum og med en ekstra forestilling er der mulighed for et større publikum”, siger Søren Knudsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis vores gæster husker at holde afstand til hinanden, hoste i ærmet og rette sig efter de anvisninger, som vores ‘rødskjorter’ kommer med, aå kan alle få herlige oplevelser i trygge omgivelser i Koncertsalen Alsion”, siger Poul Waldemar.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk