Idéaften: Hvordan bliver Sønderborg en cykelby?

17. maj Samfund

Sønderborg har en ambition om at være CO2-neutralt område i 2029, og skal den blive virkelighed, skal alle former for energioptimering ind i billedet. Det gælder også – og ikke mindst – mulighederne for reducere antallet af biler på vejene. Mange flere skal til at dyrke grøn transport, både for klimaet og helbredets skyld.

“Men hvordan får vi mange flere flyttet fra bilsæderne og over på cykelsadlerne? Det kunne vi godt tænke os at høre borgernes ideer og forslag til, og derfor inviterer vi alle interesserede til en idéaften på tirsdag, den 23. maj, kl. 17-19 på Alsion. Vi håber på fuldt hus, og at vi blive væltet af en storm af gode idee”r, siger Helge Larsen, der som formand for sundhedsudvalget byder velkommen til idéaftenen.

Som gæst har Sønderborg Kommune inviteret Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet. Han vil fortælle om, hvordan cykelbyer skaber vækst og sundhed og på den måde inspirere til idéstormen bagefter.

Også Kent Nissen fra Fri Bikeshop, er med på ideen om flere cyklister i Sønderborg og vil fortælle om noget af det, han hører i sin butik – nemlig at cyklisterne skriger efter aktiviteter på to hjul.

“Herefter er der fri leg, og jeg håber virkelig, at ideerne vil myldre frem. Vi er allerede i gang med at lave flere cykelstier, men måske har nogle af deltagerne ideer til flere tiltag. Jeg håber også, at nogle vil være med på, at vi laver et Cykelforum, som vil hjælpe os i det videre arbejde med at skabe aktivitet og gode forhold for kommunens cyklister, siger Helge Larsen.

Derfor: Velkommen på Alsion på tirsdag kl. 17-19.

Tag gerne naboen, kæresten, cykelvennerne, fodboldholdet, arbejdskollegerne eller andre med.

Men husk tilmelding forud her på LINKET

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...