Idrætsdag i socialpsykiatrien

20. juni 2014 Uncategorized

Socialt samvær og fysisk aktivitet er i fokus, når der på onsdag i Augustenborg-Hallerne holdes idrætsdag i socialpsykiatrien. Formålet med

jpg” alt=”Motion har mange sidegevinster.” width=”300″ height=”144″ /> Motion har mange sidegevinster.

idrætsdagen er dels at give borgerne en fælles oplevelse, så de møder andre borgere fra socialpsykiatrien, dels at sætte fokus på vigtigheden af fysisk aktivitet – også for folk med psykiske lidelser.

Der er ca. 120 tilmeldte til idrætsdagen, der afvikles i samarbejde med foreningslivet. Idrætsdagen rummer aktiviteter, som alle kan deltage i: Der vil være mulighed for bl.a. at prøve hockey, folkedans, tæppecurling og mønsterbold.

– Idrætsdagen er en af de indsatser, som understøttes af projektet Aktiv Livsstil. Projektet har det overordnede formål at skabe sunde rammer og øge mulighederne for at integrere fysisk aktivitet i hverdagen i bo- og værestederne i socialpsykiatrien i Sønderborg Kommune, siger projektleder Mette Bruun Pedersen og fortsætter:

– Vi håber, at projektet kan give det ekstra fokus på, at små, realistiske skridt er vejen til en sundere livsstil. Borgerne skal gerne på egen krop opleve gode effekter af at være fysisk aktiv hver dag i form af øget trivsel, både psykisk og fysisk.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk