Idrætshøjskolen beder kommunen om en garanti for et lån

15. marts 2018 Erhverv

Idrætshøjskolen i Sønderborg, IHS, har søgt om kommunegaranti for et lån på op til 6 mio. kr. til delvis finansiering af renovering af svømmehallen.

Forvaltningen opstiller to muligheder til Økonomiudvalget, som skal tage stilling på onsdag.

Der kan siges ja eller nej til ansøgningen – hvorefter sagen afgøres endeligt i Byrådet.

Udgangspunktet for renoveringen er nye krav fra Miljøstyrelsen, der omfatter renovering af de tekniske installationer. Det skal bl.a. sikre, at vandet har den bedst mulige kvalitet.

IHS har også et stærkt ønske om, at den gennemgribende og nødvendige renovering af svømmehallen sker i tråd med kommunens vision om CO2-neutralitet inden 2029.

Derfor er energioptimerende foranstaltninger prioriteret som en del af projektet. Det vil omfatte solceller, nyt ventilationsanlæg og teknikrum, som samlet skønnes at give væsentlige energibesparelser på mellem 750.000 og 950.000 kr. årligt.

Besparelserne skal være med til at finansiere låneydelserne på det påtænkte lån, der forventes at have en løbetid på mellem 15 og 20 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...