Ildsjæl i Augustenborg bliver 70 år søndag

20. februar 2016 Augustenborg

Formand for Kulturudvalget i Midtals Idrætsforening, Peter Buhl, bliver 70 år søndag.

Peter Buhl

Peter Buhl

Peter Buhl har i mange år været en del af det lokale kulturliv – og musikken er blot et af de kulturelle spor.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I 1964 boede jeg stadig i Esbjerg og spillede med i pigtrådsorkesteret The Golden String. Vi spillede rundt oim i ialndet og var også med ved DM i pigtråd i KB-hallen. Vi var det allerførste pigtrådsorkester i det legendariske spillested Vulcano i i Esbjerg”, siger Peter Buhl.

Efter at Peter Buhl blev uddannet til elektriker i Odense, kom han til Augustenborg, fordi han blev tilbudt job på Danfoss. Der blev han i 38 år.

Peter Buhl er lige så meget Alsrevyeen, som  Leif Maibom er Sønderborg Sommerrevy. Godt nok er Peter Buhl ikke længere på scenen, men alle andre steder.

“Augustenborg Revyen, som den hed dengang, var i gang, da jeg kom til byen. Min søns klasselærer, Signe Bach, havde hørt, jeg kunne noget med tekster og jeg skrev en sang om vandhullerne på Midtkobbel”, siger Peter Buhl.

Siden ’78 har Peter Buhl og nogle få andre haft ledelsesansvaret for Augustenborg Reyyen.

“Jeg startede som tekstforfatter og tekniker. Jeg var også med på scenen i nogle år, men siden 1983 har jeg mere eller mindre haft ledelsen af revyen og arbejdet på at udvikle den til det, som den er i dag”, siger Peter Buhl.

Augustenborg Revyen skiftede navn til Als Revyen. Forklaringen er kommunesammenlægningen og ambitionen om, at Als Revyeen skal være noget for alle i hele kommunen.

Se på muhligheder og ikke begrænsninger.

Se på muhligheder og ikke begrænsninger.

Musik i Augustenborg

Als Revyen er en del af kulturarbejdet i Midtals Idrætsforening, hvor Peter Buhl er formand for Kulturudvalget.

“Als Revyen spilles i Kultursalen i Augustenborg Hallerne og der spilles også 6-7 koncerter om året. Det er et initiativ, som Poul Andersen og jeg fik sat skub i for små fem år siden”, siger Peter Buhl.

Netop i disse uger bor Peter Buhl og 45 andre frivillige nærmest i Augustenborg Hallerne, hvor der er fuld fart i tilløbet til dette års udgave af Als Revyeen – og lige som de andre gange, så er der igen udsigt til imagessucces.

“Billetsalget overgår igen salget de tidligere år, så vi glæder os helt vildt”, siger Peter Buhl, tekstforfatter, tekniker, instruktør, melodimager, sangskriver, orkesterleder, musiker, bestyrelsesmedlem, leder. Kort sagt: Frivillig ildsjæl.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk