Ildsjæle fra Nordborg snakkede fremtidsmuligheder

26. oktober 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Iværksætterforeningen Nordals havde tirsdag aften inviteret Steen Bielefeldt og Ron Bader fra Sønderborg Iværksætter Service, så de kunne fortælle, hvad iværksættere kan få hjælp til, når en idé skal udvikles til at blive en god forretning.

Jørgen Bundgaard fra Nordborg Handel.

Jørgen Bundgaard fra Nordborg Handel.

“Og er der nogle, der har tanker om at åbne en butik i Nordbog, så står Nordborg Handel gerne klar med masser af gode råd og vejledning”, sagde Jørgen Bundgaard fra Nordborg Handel, der også var inviteret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortalte videre:

“Som forretningsdrivende skal vi i Nordborg og andre sønderjyder forholde os til internethandel, grænsehandel og det faktum, at folk søger mod de større byer”, sagde Jørgen Bundgaard.Nu kan det godt lyde som om, at forretningslivet i Nordborg har trange kår.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men sådan er det ikke.

“Der er flere butikker i Nordborg end i andre byer på samme størrelse”, sagde Jørgen Bundgaard. At en stor del af butikkerne er genbrug, ser han ikke som et problem.

“Vi er med på moden og moden er genbrug.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan vil det være en tid. men ikke i al fremtid”, sagde han.

Fremtidens butikker

“Det, der efterspørges, er små autentiske butikker. Vi vil tilbage til rødderne. Coop har opdaget, at vi vil have de lokale produkter og der er ingen tvivl om, at små specialforretninger med lokale produkter har en fremtid”, sagde formanden for Nordborg Handel.img_9923

“Og her i Nordborg kan iværksættere finde billige lokaler og nyde at Nordborg er en aktiv by med masser af liv og aktiviteter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Meget er bundet sammen af frivillige og det gør, at vi har et rigtigt godt sammenhold i Nordborg”, siger Jørgen Bundgaard.

Efter endnu et par oplæg fra blandt andre Bed & Breakfast-iværksætteren Maren Wiese og Niels Warming, der er jobskaber for landsbyerne, var det tid til debat.

Tosset placering af turistkontor

I Nordborg er turistkontoret placeret hos en guldsmed.

“Og det er da lidt tosset at placere et turistkontor i en forretning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skal da huses på en café eller sådan noget. Altså et sted, hvor turisterne kommer for at hygge sig”, siger en af de godt 20 deltagere ved arrangementet. Herefter kom snakken ind på, der må kunne laves en lille butik med lokale specialiteter, café og turistservice.

“Og så kan den jo have åbent halvdelen af året.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kig på åbningsdagene i Tivoli i København. Hvis Tivoli er åbent, så er der turister i landet”, sagde Steen Bielefeldt.

Det er en rum tid siden, Tanja Have fra Commocean holdt et oplæg om det gode værtsskab for turistaktørerne på download-1Nordals.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det gode værtsskab kan opleves hos Købingmarks Bigård, som ligger ved sommerhusområderne.

“Jeg har brochurer med alt på Nordals og dem får tyskerne, som jeg også fortæller om Færgen Bitten og de ting, der sker i Universe og i Nordborg”, sagde ejeren af bigården.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun har forlængst opdaget, at tyske turister sætter sætter pris på den gode, personlige service – og tyskere vil se det som dårlig service, hvis de selv skal ind på mobilen og søge info på nettet.

Alt under én hat

Nordborg Iværksætterforening har fra dag ét været ment som et forum, hvor mennesker på Nordals hjælper hinanden i gang med virksomheder eller foreninger, der kan gave Nordals.

“Og når det er sådan, så skal I snarest skifte navn, fordi mange vil tro, at foreningen handler om iværksætteri alene”, sagde en deltager.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og skifter foreningen navn, så kan den søge i fonde efter penge, der kan gøre ideen med en lille sæsonbutik, der byder på lidt caféliv og huser supergod turistservice, mulig.

Et andet navn vil også trække flere ildsjæle indenfor og det er dem, der gør en forskel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Uanset om de vil løbe en forretning eller en forening i gang.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)
Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 COVID-19, Sønderborg

Smittekonstatering med lyntest kan ikke længere sende hele skoleklasser hjem

16. april 2021 COVID-19

En hel skoleklasse skal ikke længere sendes hjem, fordi en enkelt elev er testet positiv for coronavirus ved en lyntest. Det oplyste Sundhedsstyrelsen torsdag og sundhedsforvaltningens direktør, Carsten Lund siger til SønderborgNYT: “Det tager vi en snak om i forvaltningen og så følger vi de retningsli9nier og procedure, som Sundhedsstyrelsen pålægger os””. Dermed kan skoledagen […]

Læs mere...