Ildsjæle fra Nordborg snakkede fremtidsmuligheder

26. oktober 2016 Erhverv

Iværksætterforeningen Nordals havde tirsdag aften inviteret Steen Bielefeldt og Ron Bader fra Sønderborg Iværksætter Service, så de kunne fortælle, hvad iværksættere kan få hjælp til, når en idé skal udvikles til at blive en god forretning.

“Og er der nogle, der har tanker om at åbne en butik i Nordbog, så står Nordborg Handel gerne klar med masser af gode råd og vejledning”, sagde Jørgen Bundgaard fra Nordborg Handel, der også var inviteret. Han fortalte videre:

“Som forretningsdrivende skal vi i Nordborg og andre sønderjyder forholde os til internethandel, grænsehandel og det faktum, at folk søger mod de større byer”, sagde Jørgen Bundgaard.Nu kan det godt lyde som om, at forretningslivet i Nordborg har trange kår. Men sådan er det ikke.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er flere butikker i Nordborg end i andre byer på samme størrelse”, sagde Jørgen Bundgaard. At en stor del af butikkerne er genbrug, ser han ikke som et problem.

“Vi er med på moden og moden er genbrug. Sådan vil det være en tid. men ikke i al fremtid”, sagde han.

Fremtidens butikker

“Det, der efterspørges, er små autentiske butikker. Vi vil tilbage til rødderne. Coop har opdaget, at vi vil have de lokale produkter og der er ingen tvivl om, at små specialforretninger med lokale produkter har en fremtid”, sagde formanden for Nordborg Handel.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og her i Nordborg kan iværksættere finde billige lokaler og nyde at Nordborg er en aktiv by med masser af liv og aktiviteter. Meget er bundet sammen af frivillige og det gør, at vi har et rigtigt godt sammenhold i Nordborg”, siger Jørgen Bundgaard.

Efter endnu et par oplæg fra blandt andre Bed & Breakfast-iværksætteren Maren Wiese og Niels Warming, der er jobskaber for landsbyerne, var det tid til debat.

Tosset placering af turistkontor

I Nordborg er turistkontoret placeret hos en guldsmed.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og det er da lidt tosset at placere et turistkontor i en forretning. Det skal da huses på en café eller sådan noget. Altså et sted, hvor turisterne kommer for at hygge sig”, siger en af de godt 20 deltagere ved arrangementet. Herefter kom snakken ind på, der må kunne laves en lille butik med lokale specialiteter, café og turistservice.

“Og så kan den jo have åbent halvdelen af året. Kig på åbningsdagene i Tivoli i København. Hvis Tivoli er åbent, så er der turister i landet”, sagde Steen Bielefeldt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en rum tid siden, Tanja Have fra Commocean holdt et oplæg om det gode værtsskab for turistaktørerne på Nordals. Og det gode værtsskab kan opleves hos Købingmarks Bigård, som ligger ved sommerhusområderne.

“Jeg har brochurer med alt på Nordals og dem får tyskerne, som jeg også fortæller om Færgen Bitten og de ting, der sker i Universe og i Nordborg”, sagde ejeren af bigården. Hun har forlængst opdaget, at tyske turister sætter sætter pris på den gode, personlige service – og tyskere vil se det som dårlig service, hvis de selv skal ind på mobilen og søge info på nettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alt under én hat

Nordborg Iværksætterforening har fra dag ét været ment som et forum, hvor mennesker på Nordals hjælper hinanden i gang med virksomheder eller foreninger, der kan gave Nordals.

“Og når det er sådan, så skal I snarest skifte navn, fordi mange vil tro, at foreningen handler om iværksætteri alene”, sagde en deltager. Og skifter foreningen navn, så kan den søge i fonde efter penge, der kan gøre ideen med en lille sæsonbutik, der byder på lidt caféliv og huser supergod turistservice, mulig.

Et andet navn vil også trække flere ildsjæle indenfor og det er dem, der gør en forskel. Uanset om de vil løbe en forretning eller en forening i gang.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2023 112, Sønderborg

Politiet tager kontakt til hackede skoler som har fået lækket data

25. september 2023 112

Politiet er i dag, mandag, blevet bekendt med, at kriminelle har skaffet sig adgang til personfølsomme data hos en række uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland og efterfølgende lækket materialet. Det drejer sig om EUC Syd, Sønderborg Statsskole, Gråsten Landbrugsskole, Privatskolen-Als og Sønderborg International School. Politiet indleder nu en dialog med uddannelsesstederne samt deres it-driftsfællesskab, IT-Center Syd, for […]

Læs mere...