Indtast din adresse og se hvor stor risikoen for oversvømmelser er

26. februar 2020 Samfund

Det er herligt at bo tæt på søer og vandløb, men vi bør i fremtiden bør overveje, om det er en god idé, siger professor.

Der kom mere regn i februar end nogensinde før og vandet er strømmet ind i danske hjem gennem afløbsrør og kældervinduer.

Men selvom årets anden måned har slået alle rekorder, tyder meget på, at vi også i fremtiden bliver nødt til at flytte os for vandmasserne.

Det fortæller professor ved Institut for Vand og Miljøteknologi på Danmarks Tekniske Universitet, Karsten Arnbjerg-Nielsen til TV2:

“Alle danske og internationale modeller viser, at den mængde regn, vi har fået gennem efteråret og vinteren, kommer til at fortsætte i fremtiden. På et tidspunkt må det gå op for folk, at vi er nødt til at bevæge os væk fra de mest sårbare områder”.

Klik HER på LINKET til TV2 – og skriv din adresse. Så ser du, hvor stor risiko din bolig har for at blive oversvømmet.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Miljøvagten holder øje med spildt mælk

7. december 2021 112

Tirsdag eftermiddag har der været et uheld med mælk hos en virksomhed på Ellegaardvej i Sønderborg. Det betyder, at cirka 1000 liter mælk er løbet i afløbet og derfra videre til Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam kan få en smule misfarvning i de kommende dage. Lige nu kan man se misfarvning af vandet i gl. […]

Læs mere...