Ingeniør-studerende skal forkæles i Sønderborg

15. maj 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

På et møde onsdag blev det offentlig-private samarbejde om at skaffe flere ingeniører til Sønderborg-området for alvor styrket. Konkrete tiltag skal gøre livet lettere for både studerende og kandidater.alsion

Alene inden for området energi-effektivisering anslås det, at der kommer til at mangle 500 ingeniører i Sønderborg-området i 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

Manglen vil spænde ben for vækst og udvikling i området, og derfor havde regionsrådsformand Carl Holst onsdag inviteret rektor

Carl Holst vil styrke ingeniør-uddannelserne i Sønderborg.

Carl Holst vil styrke ingeniør-uddannelserne i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Henrik Øregaard Dam, SDU, og administrerende direktør Bent Jensen, LINAK, til et indledende møde om, hvordan der kan sættes turbo på samarbejdet mellem det offentlige og private.

 – Vi har haft et utrolig godt møde og er blevet enige om at indgå i et helt unikt offentlig-privat partnerskab, der skal gøre det særdeles attraktivt at studere og arbejde i Sønderborg-området. Vi sætter fokus på den studerende, og vi tror, at det er vejen frem i en global verden, hvor det gælder om at få de bedste talenter på banen, siger Carl Holst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet for partnerskabet er et vist antal studerende og færdiguddannede på udvalgte ingeniøruddannelser i 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

Linak

Bent Jensens Linak

– Jeg er enormt positiv omkring mødet og ser virkelig frem til at komme i gang. Jeg tror, at vi kommer frem til et unikt koncept, som vil tiltrække mange nye ingeniørstuderende til området. Jeg er sikker på, at konceptet vil få bred opbakning fra områdets øvrige ingeniørtunge virksomheder, siger Bent Jensen efter mødet.

Artiklen fortsætter under annoncen

LINAK vil gerne være med til at garantere praktikpladser og efterfølgende garantere job til de relevante ingeniører og stiller sig til rådighed i den fremadrettede proces.

16. juni 2024 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture: Motorsavene er startet

16. juni 2024 Kultur

Søndag middag bød borgmester Erik Lauritzen velkommen på Slotskajen til dette års udgave af WoodSculpure Festival, hvor kunstnere laver flotte skulpturer ud af store træstammer. “Det har været en fatastisk weekend med koncerter, Markedsdage og Strikkefestival og nu glæder vi os over det her event, WoodSculpture, der vil trække folk til havnen, hvor de vil […]

Læs mere...