Ingeniør-studerende skal forkæles i Sønderborg

15. maj 2014 Erhverv

På et møde onsdag blev det offentlig-private samarbejde om at skaffe flere ingeniører til Sønderborg-området for alvor styrket. Konkrete tiltag skal gøre livet lettere for både studerende og kandidater.alsion

Alene inden for området energi-effektivisering anslås det, at der kommer til at mangle 500 ingeniører i Sønderborg-området i 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

Manglen vil spænde ben for vækst og udvikling i området, og derfor havde regionsrådsformand Carl Holst onsdag inviteret rektor

Carl Holst vil styrke ingeniør-uddannelserne i Sønderborg.

Carl Holst vil styrke ingeniør-uddannelserne i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Henrik Øregaard Dam, SDU, og administrerende direktør Bent Jensen, LINAK, til et indledende møde om, hvordan der kan sættes turbo på samarbejdet mellem det offentlige og private.

 – Vi har haft et utrolig godt møde og er blevet enige om at indgå i et helt unikt offentlig-privat partnerskab, der skal gøre det særdeles attraktivt at studere og arbejde i Sønderborg-området. Vi sætter fokus på den studerende, og vi tror, at det er vejen frem i en global verden, hvor det gælder om at få de bedste talenter på banen, siger Carl Holst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet for partnerskabet er et vist antal studerende og færdiguddannede på udvalgte ingeniøruddannelser i 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

Linak

Bent Jensens Linak

– Jeg er enormt positiv omkring mødet og ser virkelig frem til at komme i gang. Jeg tror, at vi kommer frem til et unikt koncept, som vil tiltrække mange nye ingeniørstuderende til området. Jeg er sikker på, at konceptet vil få bred opbakning fra områdets øvrige ingeniørtunge virksomheder, siger Bent Jensen efter mødet.

Artiklen fortsætter under annoncen

LINAK vil gerne være med til at garantere praktikpladser og efterfølgende garantere job til de relevante ingeniører og stiller sig til rådighed i den fremadrettede proces.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Tour de France: Hvem skal overrække den gule trøje i Sønderborg?

28. juni 2022 Tour de France

Når Tour de France-feltet er kommet over målstregen på Augustenborg Landevej på søndag, så skal dagens vinder og også rytterne med de attraktive trøjer – den gule, den grønne, den prikkede og den hvide – hædres. Selvom der kun er få dage til Tour de France kommer til Sønderborg, så er det endnu ikke offentliggjort, […]

Læs mere...