Inklusion betyder flere børn får to år i klasse 0

26. marts 2014 Uncategorized

Flere elever bliver nødt til at gå børnehaveklassen om, når flest mulige børn skal gå i normalklasse efter sommerferien. Sådan lyder advarslen fra pædagoger og børnehaveklasselærer forud for folkeskolereformen.

Landsforeningen Ligeværd har inviteret alle skole-interesserede til debat.

Landsforeningen Ligeværd har inviteret alle skole-interesserede til debat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Børnehaveklasseforeningens formand i Sydjylland, Pia Jessen, der selv underviser børnehaveklassebørn, frygter for konsekvenserne af mere inklusion. Efter ferien skal alle 6-årige børn møde i klasse 0

– De børn, vi normalt skal rumme, får ikke den opmærksomhed, som de har brug for, fordi inklusionsbørnene vil kræve meget tid. Det betyder, at man kan blive overset, når fokus bliver rettet på nogle af de børn, der vil kræve enormt meget opmærksomhed, siger Pia Jessen.

Et af folkeskolereformens mål er at øge andelen af elever, der går i almindelige klasse, fra 94,4 procent til 96 procent.

Artiklen fortsætter under annoncen

Landsforeningen Ligeværd står bag debatmøde om inklusion i folkeskolen. Mødet finder sted i Dybbølskolens Multihal onsdag aften.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Tour de France: Hvem skal overrække den gule trøje i Sønderborg?

28. juni 2022 Tour de France

Når Tour de France-feltet er kommet over målstregen på Augustenborg Landevej på søndag, så skal dagens vinder og også rytterne med de attraktive trøjer – den gule, den grønne, den prikkede og den hvide – hædres. Selvom der kun er få dage til Tour de France kommer til Sønderborg, så er det endnu ikke offentliggjort, […]

Læs mere...