Institutionen bag Dybbøl Mølle fejrer sig selv

19. juni 2020 Kultur

Lørdag den 27. juni bliver en ekstra festlig dag for Dybbøl Mølle, som den dag endelig kan fejre 100-året for oprettelsen af Den Selvejende Institution Dybbøl Mølle. Fejringen var oprindeligt planlagt til at ske på Dybbøldagen den 18. april med flere hundreder inviterede deltagere, men det fik Corona-restriktionerne sat en stopper for.

Nu må der – med de gældende restriktioner – gennemføres et reduceret program uden deltagelse af publikum og uden deltagelse af æreskommando, faner fra hele landet og Jydske Landsoldater i gamle uniformer. Der deltager dog en sekstet fra Slesvigske Musikkorps, som vil underholde de inviterede gæster før og efter talerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var de danske soldaterforeninger, som, i forbindelse med Genforeningen i 1920, købte møllen og oprettede Den Selvejende Institution Dybbøl Mølle. Derfor deltager præsidenten for de Danske Soldaterforeningers Landsråd, pens. oberst Christian Arildsen som taler ved arrangementet.

Ud over 100-års jubilæet, så fejres det også ,at møllen er færdigrenoveret og fremstår flottere og mere funktionsduelig, end man længe har set. Desuden har Dybbøl Mølle, som et led i fejringen af 100-året for Genforeningen, fået lavet en helt ny udstilling om møllens historie.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne udstilling bliver åbnet af folketingsmedlem Bertel Haarder, som har et særligt forhold til Dybbøl Mølle og dens historie.

Når arrangementet slutter kl. 12.00, så vil møllen og den nye udstilling igen være åben for publikum.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 COVID-19, Sønderborg

Stadig fald i antallet af Corona-smittede

28. november 2021 COVID-19

Dagens tal fra Statens Serum Institutut viser, at der nu er 306 personer i Sønderborg Kommune, som er smittet med Corona og det er et lille fald på 24 siden lørdag. Den seneste uge har 14.304 lokale taget en pcr-test og 2,13 procent af dem fik et ‘positivt’ resultat. Mandag genindføres brugen af mundbind flere […]

Læs mere...