International klimakonference i Sønderborg har fokus på smarte byer

3. oktober 2017 Samfund

Der foregår et kapløb i disse år om at være smart by. Sønderborg er på grund ProjectZero og det stærke fokus på grønne løsninger blevet udpeget som modelby i SmartEnCities, et EU-netværk af byer med fokus på intelligent omstilling til en grøn fremtid. På klimakonferencen 100 % Climate Neutrality der afholdes den 4. og 5. oktober i Sønderborg vil der være særlig fokus på smarte byer.

“Det er en vigtig konference, fordi vi kan bruge den til at komme ud over rampen og få andre byer til at se lyset. Nemlig at der er mange penge at spare, når man gør det rigtige for klimaet”, siger Vækstrådets formand Henrik Enderlein i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Henrik Enderlein: Det er en vigtig konference, fordi vi kan bruge den til at komme ud over rampen og få andre byer til at se lyset.

For Vækstrådet – og dermed virksomhederne i Sønderborg – så får de inviterede gæster øjnene op for, hvilke teknologiske løsninger som Sønderborg fokuserer på frem mod Nullet i 2029.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Andre byer kan gøre noget godt for klimaet ved at investere i de løsninger, som vores virksomheder tilbyder og selv tjene på at gavne klimaet”, siger Henrik Enderlein.

Sønderborg vil være grøn og smart på samme tid. En rigtig god idé, mener formanden for 3F, der er inviteret som gæst til den store klimakonference.

“Jeg ser smarte løsninger som en kombination af digitalisering og grøn omstilling. Klimavinklen og ProjectZero er efter min opfattelse eksemplarisk. Vi skylder vores børn og kloden at tage klimatruslerne alvorligt”, siger Per Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fremhæver, at den grønne omstilling betyder arbejdspladser, som især kan komme yderområderne til gode og man kan udnytte restprodukterne i den grønne sektor til produktion af strøm, varme og nye materialer.

“På konferencen får deltagerne et billede af processen, der handler om godhed og big business – og 3F-formanden har fokus på arbejdspladser og på EUC Syd trækker vi den grønne omstilling ind i uddannelserne og skaber de kompetencer, som skal til”, siger vicedirektør Hans Lehmann.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den Internationale Klimakonference holdes den 4. – 5. oktober i Alsion.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...