Især for børn – Fuld knald på Historiecentret i efterårsferien

29. september 2019 Kultur

Historiecenter Dybbøl Banke er i efterårsferien klar med et væld af oplevelser for store og små. Tag mor, far, bedstemor og bedstefar under armen og gå med i Krigen 1864. I bliver selv en del af de dramatiske begivenheder, og I får viden om et af de mest spændende kapitler i danmarkshistorien.

Duk jer når kanonen brager

Slut jer til de preussiske styrker og vær med til at storme skansen, når vi genskaber den preussiske erobring af Dybbøl den 18. april 1864. Husk at dukke hovederne og holde jer for ørene, når den danske artillerist affyrer kanonen. Prøv at holde både det danske og det preussiske gevær og hør om forskellen på de to våbentyper, skriver Historiecentret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Modeshow anno 1864

Selv når krigen raser, går hverdagslivet videre hos de familiemedlemmer, der ikke er indkaldt til hæren. Som noget særligt viser vi i efterårsferien i år et modeshow med kvindemoden i 1864. På podiet viser vi både bondekonens praktiske arbejdstøj og borgerfruens elegante krinolinekjole.

Find morderen

Bliv detektiv i hæren og løs en mordgåde. Den danske soldat Hans Lorenzen er fundet død i skansen efter et preussisk bombardement. Men Hans er ramt af en dansk geværkugle. Hvem har begået denne forfærdelige forbrydelse? Beviserne finder I i skansen og soldaterbyen – nu skal I stykke delene sammen og finde morderen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Husk praktisk tøj

Angrebet på skansen og modeshowet foregår fra mandag til fredag i uge 42.

Historiecentrets andre tilbud kan I opleve fra lørdag den 12. oktober til søndag den 20. oktober.

Historiecenter Dybbøl Banke er åbent 10-17.

Husk praktisk tøj, da nogle af aktiviteterne foregår udendørs.

Medbragt mad må spises ved bordene i gården.

 

Skrevet af: Ole [email protected]
1. december 2023 Erhverv, Sønderborg

Der skal laves en miljøvurdering af det kommende Netto-byggeri ved Porten

1. december 2023 Erhverv

Byggeriet af en ny Netto-butik ved Porten er forsinket – og den oprindelige plan med at gå i jorden i uge 30 blev skubbet. ”Det trækker ud, så vi kommer formentlig ikke i jorden før august-september, men forventningen om åbning i foråret 2024 er fortsat intakt”, sagde Jacob Krogsgaard Nielsen fra Salling Groups pressehold til […]

Læs mere...