Iværksætteri: Tips og gode råd på café-bordene

5. februar 2016 Erhverv

Torsdag havde iværksætterspirer chancen for at sætte sig til bords med forskellige, frivillige rådgivere, der kunne drysse nogle guldkorn ud af ærmerne, så iværksætterne kunne samle gode og brugbare råd på vejen til at blive selvstændigt erhvervsdrivende.

Trine Lindén tv. fraråder iværksætteren, hun laver sit showroom i Sønderborg.

Trine Lindén tv. fraråder iværksætteren, hun laver sit showroom i Sønderborg.

Kommunikationsrådgiver Trine Lindén mødte en kvinde, der overvejer at lave lave et såkaldt showroom, som kunne støtte hendes netbutik, der byder på unikke varer, som kvinden har eneforhandlingen på.

“Nu tegner jeg lige en tegning til dig – og den beskriver befolkningssammensætningen i Sønderborg Kommune og afslører, at det vil være en stor fejl at bruge penge på et showroom”, siger Trine Lindén til iværksætteren. Efter lidt snak frem og tilbage, fik kvinden nogle ideer om, hvor hun skal have det showroom, som kunderne skal besøge.

Vi vil sælge tøj

På iværksættercafeen sad et par, der vil sælge specielt tøj på nettet – og deres idé er splinterny. Altså har de ingen sisanelse om, hvor og hvordan de får fat i tøjet.

Først snakkede de med kommunikationsrådgiveren om, hvordan de får markedsført deres netbutik, der efter alt at dømme får et koncept, som har et kundepotentiale.

“I skal altså ind og have en snak med mig, så vi kan lave en forretningsplan. Den vil give jer et godt overblik, som I kan arbejde ud fra”, siger Sønderborg Iværksætter Service-medarbejder Steen Bielefeldt. Ham møder alle iværksættere og det sætter de pris på, fordi han kan kunsten at møde enhver i øjenhøjde og så har han stor viden, som han gavmildt deler ud til de iværksætterspirer, der stiller spørgsmål.

Parret rundede også lige advokat Vivi Muurholm, der skulle fortælle noget om regler og paragraffer, når man vil købe varer udenfor Kongeriget.

Hjemmesider er et must

Iværksættercafeen har også it-rådgivning på listen.

Iværksættercafeen har også it-rådgivning på listen.

Virksomheder er på nettet, så en hjemmeside er et must.

Derfor sad Jesper Sørensen fra nyit.dk også i Sønderborg Iværksætter Service og rådgav om kunsten i at finde de helt rigtige it-løsninger. Og i et andet lokale sad rådgiver Carsten Andersen fra Sydbank, der har indsigt i finansering – så iværksætterspirer får en idé om, hvor meget der skal gøres, når man skal overbevise andre om, at den virksomhedsidé, som man har, vil kaste penge af sig.

Du kan læse mere om Sønderborg Iværksætter Service og de gratis rådgivningscafeer HER

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk