Jacob Risgaard: Vigtigt at nye virksomheder gør det som andre ikke gør

14. november 2019 Erhverv

Nordjyske Jacob Risgaard var torsdag inviteret til at tale i forbindelse med JCI Sønderborgs overrækkelse af Årets Erhvervsinitiativpris – og de gæster, der var mødt op på EUC Syd for at se Rønhaveslagteren blive hædret. kunne også høre, hvordan er gut, der blev smidt ud af først skolen og senere børnehjemmet kan få succes.

“Det lå jo ligesom ikke i kortene, at en ung mand med den opvækst – og uden uddannelse – skulle få succes”, sagde Jacob Risgaard.

Sammen med brødrene Mark og Mike Nielsen startede Jacob Risgaard Coolshop. Det begyndte som en lille grossistvirksomhed, men da Coolshop udvidede med en netbutik, tog den hurtigt en stor del af salget af computerspil i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

I dag sælger Coolshop alt fra spil til legetøj og elektronik til havegrill og skønhedsprodukter i syv lande.

Det har udviklet sig til en stor forretning med årlige millionoverskud, der har gjort de tre stiftere ekstremt velhavende.

Jacob Risgaard arrangerer hvert år Cool Car Race, hvor rigmænd fremviser deres sportsvogne og tjener penge hjem til velgørende formål.

“Vi kom ikke med noget nyt, men vi ville gøre det vildere end andre. Det gentog vi hele tiden og så blev det sandheden”, sagde han og synes, han sikrer sig imod at blive som andre internetbutikker.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Som virksomhedsejer har vi det med at ansætte dem, der passer ind. Måske skal vi i stedet ansætte nogen, der er lidt fucked up, for de har det med at gøre det godt”, sagde han. Med de mennesker, der ikke passer helt ind, så er der gode chancer for at kunne gøre tingene anderledes end konkurrenterne.

Blev millionær i ’96

Jacob Risgaard blev millionær på at sælge dvd’er allerede i ’96.

“Jeg havde millioner på papiret og i banken skrev jeg under på, at jeg hæftede personligt – og så brast internet-boblen”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men eventyret sluttede ikke med, at han gav op.

“Jeg var i fogedretten og fik at vide, hvor mange penge, jeg skulle betale. Men heldigvis blev jeg ringet op af en nordmand, som ville have, jeg skulle sælge dvd-film til nordmændene og det gik godt”, sagde JCIs gæstetaler – og det var starten på CoolShop.

Den gæld, der fulgte med fra fogedretten kunne aldrig betales med et almindeligt lønmodtagerjob.

Gode råd

“Når du starter din egen virksomhed, så skal du vide, hvad drømmen er. Er det en Porsche, så hæng et billede af en Porsche op. Det vil motivere dig”, sagde Jacob Risgaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han synes slet ikke, man skal være bekymret for at udfodre store aktører.

“Jo større de er, des større er deres akilleshæl, så bliv god til noget, som de store ikke gør.

Ind i mellem sker det, der er nogle, der gerne vil have, virksomhedsejere kommer ud og fortæller om deres virksomheder – og det koster jo tid.

“Der skal I altid sige ja. Synlighed er vigtig”.

CoolShops fondspenge går ikke til fede lønninger

Jo mere en virksomhed gør i velgørenhed – jo mere tjener den.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I CoolShop lavede vi vores egen fond, fordi vi ikke synes, at 40-60 procent af pengene skal gå til fede lønninger og administrationsomkostninger og i CoolShops fond går alle penge ubeskåret til formålet”, sagde Jacob Risgaard og tilføjede at lønninger og administration i CoolShops fond betales af CoolShop.

Gevinsten for CoolShop er, at virksomheden kædes sammen med velgørenhed – og det giver medieinteresse.

“Og når medierne er interesserede, så bliver virksomheden set – og så længe det ikke er som bad guy i OperationX, så er det super”, siger Jacob Risgaard.

Nettet sælger bedre end fysiske butikker

“Og så skal I huske, at alt sælger bedre på nettet end i fysiske butikker”, sagde Jacob Risgaard

Han synes alligevel, det er vigtigt, der også i fremtiden er legetøjsbutikker.

“Børnene skal ikke snydes for magien”.

Den driftige Jacob Risgaard har åbnet en række Kids CoolShop-butikker, så børn kan gå på opdagelse i legetøjets verden. Flere er på vej.

Du kan se brødrene Mark og Mike Nielsen og Jacob Risgaards internetbutik HER på LINKET

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2022 Gråsten, Frivillige

Trygfonden hjælper KGGO med at genstarte kørestolsringridningen

17. maj 2022 Gråsten

Der er lagt op til det helt store comeback for Gråsten Kørestolsringridning, der, med foreningen KGGO i spidsen, genoptager den årlige tradition som vært for foreningens særegne bud på en festlighed i ringridningens ånd. Efter de seneste to års Corona-relaterede aflysninger af eventet er det med stor glæde, at foreningen KGGO kan løfte sløret for […]

Læs mere...