Jan Prokopek Jensen glæder sig over ændringer i Jobcenters ressourceforløb

13. december 2020 Samfund

Ressourceforløb forkortes, så det enkelte forløb fremover kun kan vare op til tre år – og ikke fem år som i dag. For borgere over 50 år indebærer det en afklaringsgaranti, så man inden for tre år ved, om man for eksempel skal på førtidspension eller i fleksjob, oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Det skal sikre, at ressourceforløb målrettes borgere, som kan have mest gavn af en langsigtet og tværfaglig indsats.

Borgere med under seks år til folkepensionsalderen skal derfor ikke længere i ressourceforløb. Det flugter med aldersgrænsen for, hvornår man kan søge om seniorpension.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det glæder mig rigtig meget, selvom jeg mener de burde have afskaffet ordningen helt. 98 procent af forløbene i Sønderborg endte det seneste år med en førtidspension eller et fleksjob. Så det er meget begrænset, hvor mange der er kommet i ustøttet arbejde”, siger formanden for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, Jan Prokopek Jensen til SønderborgNYT.

Politisk har Arbejdsmarkedsudvalget gennem de seneste to-tre år forsøgt at begrænse antallet af ressourceforløb i det omfang de kunne – og i dag er der væsentligt færre forløb end for to år siden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det har så medført at vi har oplevet en større stigning i antallet af førtidspensionister og fleksjobbere. Og vore gode sagsbehandlere behøver efter min opfattelse ikke dette unødvendige forsinkelsesforløb”, siger udvalgsformanden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...