Jan Prokopek slog fast at revalideringsforløb virker

4. april 2018 Uncategorized

På et tidspunkt kom der lyde fra vandrørene på Christianborg, hvor det lød som om, at Folketinget var på vej til at afskaffe revalideringsydelsen og det fik arbejdsmarkedsudvalgsformand Jan Prokopek til at rulle ærmerne op.

Allerede før det forrige kommunalvalg slog Jan Prokopek på, at Sønderborg Kommune skal revalidere meget mere. Og da han i 2014 blev formand for netop Arbejdsmarkedsudvalget, blev tanken og ordene gjort til virkelighed.

“Der er en stor del mennesker, der tidligere var på offentlig forsørgelse, som har været gennem et revalideringsforløb. Rigtigt mange af dem er i dag i ustøttet beskæftigelse”, sagde Jan Prokopek på onsdagens byrådsmøde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Loven om revalidering er fra 1960 og den giver mulighed for, at vi investerer i mennesker. i 2017 brugte vi 58 millioner kroner – heraf er de 44,8 millioner kommunale – på revalidering”, sagde udvalgformanden. Og han understreger, at der en god mening i at gøre det.

“Vi gør det, fordi det virker. Vi løfter uddannelsesniveauet i kommunen, giver den enkelte muligheden for et job og det er godt for vedkommende og hans eller hendes familie”, sagde Jan Prokopek. Hertil kommer det plus, som det giver, når der er en mere, der tjener sine egne penge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forsøger at sikre revalideringen

Lige for tiden er der ingen på Christiansborg, der sidder og kigger i de papirer, der handler om at stoppe med revalidering.

“Men i Arbejdsmarkedsudvalget er vi sikre på, at papirerne sagtens kan findes frem igen, så vi har fået nogle mennesker fra universitetet i Aalborg til at vurdere vores revalideringsforløb, så vi kan fortælle vores kolleger på Christiansborg, at det giver god mening at beholde ordningen”, siger Jan Prokopek.

Rapporten fra Aalborg siger, at indsatsen virker på grund af den tætte relation mellem borger og Jobcenter. Også på grund af målrettede og gennemarbejdede match mellem revalidenden og uddannelsen. Det gavner også, at der er støtte til revalidenden gennem uddannelsesforløbet og hjælp til jobsøgningen efter endt uddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Rapporten viser også, at vi gennem nogle flere tiltag kan gøre indsatsen endnu bedre – og det er vi enige i udvalget om, at vi vil”, sagde Jan Prokopek.

Det allervigtigste ved rapporten er, at den er dokumentation for, at revalidering virker.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk