Jeanette Varberg fortæller hvad vikingetiden betyder i dag

16. juni 2020 Kultur

Drag med tilbage i tiden, når Jeanette Varberg holder foredrag på Sønderborg Teater. Hun er forfatteren bag bestseller-bogen ”Viking – Ran, ild og sværd”. Den 24. marts 2021 tager hun os fra klokken 19 med gennem 800 års historie. Vi starter ved Romerrigets fald og slutter ved det første korstog.

Vi skal forbi datidens slagmarker, plyndringer og magtkampe. Vi skal møde de store konger, der samlede magten, og grundlagde det Danmark, vi kender i dag. Hvilken rolle spiller kvinderne i historien? Hvad lavede de blodige krigere, når ikke de plyndrede og myrdede? Hvad betyder Vikingetiden i dag? Hav selv spørgsmål klar, skriver Tikko, som er arrangør.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vores historie står aldrig stille

Jeanette Varberg lægger 350 år til det, vi ellers kalder for Vikingetiden. Hun fortæller med smittende passion om de lag, som nutidens arkæologiske udgravninger tilføjer historien om vores eventyrlystne forfædre. Videnskaben, arkæologien og vores historie står aldrig stille. Nye fund sammenstykker konstant et mere detaljeret billede af vikingernes verden.

Jeanette Varberg

Jeanette Varberg er arkæolog og museumsinspektør på Nationalmuseet. Hun er kendt for at være en ørn til at fortælle om arkæologi, så de fleste bliver tryllebundet. Hun har skrevet flere bøger om Danmarks forhistorie. Medierne bruger hende ofte, når der skal skarpe historiske vinkler på nutiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere husker hende fra DRs Historien om Danmark. Hun er flere gange hædret for netop sin formidlingsevne: Sidste år modtog hun Weekendavisens Litteraturpris for ”Viking”. Tidligere fik hun DRs Rosenkjærpris.

Billetter kan købes på Sønderborg Teaters hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Politik, Sønderborg

Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet. Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen. Fra borgerne kom der 26 henvendelser, […]

Læs mere...