Jeanne Boel fortalte om sin vej til at overtage Sønderborg Sommer Revy

23. januar 2019 Kultur

Tirsdag aften var Jeanne Boel et smut i Sønderborg, hvor hun skulle fortælle om sin rolle i Sønderborg Sommer Revy, hvor hun er direktør.

Karsten Schön bød velkommen til arrangementet på Hotel Sønderborg Strand og det gjorde han i rollen som hovedsponsor for Sønderborg Sommer Revy.

Der er to grunde til, at Karsten Schøns Seadane Travel er sponsor for revyen.

”Jeg er det med både hjerte og hjerne. Først og fremmest synes jeg, at vi skal have Sønderborg Sommer Revy i mange år endnu. For det andet, så er revygæsterne også den målgruppe, der også gerne tager på krydstogt og der er da også revygæster, der tager på krydstogt med Seadane Travel”, sagde Karsten Schøn til SønderborgNYT.

Nye ejere

Jeanne Boel og hendes mand har købt Leif Maiboms livsværk – og i en overgangsperiode på tre år, er revyens skaber meddirektør.

”Jeg vil lige fortælle lidt om min baggrund og kan starte med at sige, jeg er 58 år og mine forældre havde en danseskole”, sagde Jeanne Boel.

Det var ligesom ret naturligt, at hun meget tidligt begyndte at danse.

”Og som 6-årig var jeg til optagelse på Den Kongelige Balletskole og kom ind. Seks år senere blev jeg smidt ud”, siger Jeanne Boel til de 30 tilhørere, der havde købt sig en billet til arrangementet via LOF-Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med sig fra Den Kongelige Balletskole havde hun disciplinen og det med, at der skal arbejdes for tingene.

”Jeg kom så med på Britt Bendixens dansehold og det gjorde, jeg kom til Nykøbing F. Revyen, hvor Volmer Sørensen var, og var dansepige dér”.

Jeanne Boel kom også med i Cirkus Revyen, hvor hun havde numre med Jørgen Ryg og Dirch Passer.

”Og så fik jeg en rolle, hvor jeg skulle sige én replik”, sagde Jeanne Boel.

Det gav hende så et job i en forestilling med Claus Ryskjær og Ulf Pilgaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Og jeg opdagede, jeg kunne få folk til at grine og nogle år senere blev jeg kontaktet af Flemming Krøll fra Nykøbing Falster. Han gav mig en rolle”, sagde Jeanne Boel.

Efter nogle år på Falster stoppede Jeanne Boel med danserollerne.

”Ellers ville jeg være hende dansepigen, der sagde ord”.

”Og heldigvis blev jeg tilbudt skuespilsroller”, sagde hun.

Mange scener

Jeanne Boel har spillet revy mange steder og synes, det er sjovt at møde mange mennesker.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der var også revydirektører, der ringede og spurgte, om jeg ville hjælpe dem med koreografien og som danser kender jeg jo til det med at skabe billeder”.

Ordene har Jeanne Boel også styr på.

”Jeg begyndte at skrive revytekster og folk grinede, så det var jo godt”, sagde hun.

”Jeg kunne altså både lave tekster og koreografi og min mor har altid sagt, at kan man to ting, så er man alsidig”.

Herfra begyndte Jeanne Boel at instruere.

”Jeg kan rigtigt godt li’ at være instruktør og ligesom få tingene til at ske”, sagde Jeanne Boel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunne overtage Nykøbing F. Revyen

Flemming Krøll tilbød mig at overtage Nykøbing Falster Revyen efter ham. Men han havde frygteligt svært ved at slippe den og kunne ikke sætte en dato”, sagde Jeanne Boel.

”Men så kom Leif Maibom, der ville sende sit livsværk videre. Sønderborg Sommer Revy, som han har løftet fra ingenting til alt”.

Jeanne Boel har været direktør i et turnéteater i 10 år og ser det som en helt naturlig vej i hendes karriere, at hun nu er direktør i Sønderborg Sommer Revy.

”Og min mand og jeg leder efter en bolig her i området. Det har vi gjort en tid og mener, at vi har kig på det rigtige nu”, sagde hun.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. december 2022 Kultur, Sønderborg

Nu sidder Inge Adriansen på sin bænk

4. december 2022 Kultur

Søndag blev skulpturen ‘Forundringparat’, en bronzeskulptur af  tidligere museumsinspektør Inge Adriansen, afsløret på Strandpromenaden. Inge Adriansen, som døde i 2017, godkendte selv skulpturen, som blev forsinket på sin rejse fra lille model til færdig skulptur. “Det tog flere år at få finanseringen på plads og vi kan i dag takke ni sponsorer for, at vi […]

Læs mere...