Jeppe Nedergaards soloshow MÈN udstilles i Augustenborg_Project

4. juli 2022 Kultur

På fredag kl. 18.00 er der fernisering på Jeppe Nedergaards nyeste ‘soloshow’, MÉN, og udstillingen finder sted i Augustenborg_Projects nye vinbar, A_Terrace og der vil blive serveret bobler og snacks.

Udstillingsperiode kun lørdag d. 16. juli – søndag d. 17. juli 2022

Åbningstider: Fredag 15. juli fra k. 18.00, lørdag 16. juli 10.00 – 20.00 og søndag 17. juli 10.00 – 16.00.

Jeppe Nedergaards nye udstilling går under navnet MÈN, og består af 12 værker, som er malet i perioden 2021-2022. Titlen er af dobbeltbetydning og står for både mænd og de mén som man kan føle på krop og sjæl.

Artiklen fortsætter under annoncen

Titlen har ikke været udgangspunktet for værkerne, men efter at have malet en 3-4 værker inden for samme periode, opstår der en sammenhæng for Jeppe Nedergaard. Motiverne er alle mænd i forskellige aldre, miljøer og kompositioner, og fælles for dem er, at alle bærer præg af samme melankolske stemning, skriver Augustenborg_Project.

Herefter blev det tydeligt for kunstneren, at han havde en trang til at skildre manden i fysisk form og ikke mindst mandens mentale tilstand.

”Jeg fik lyst til at skrælle macho identiteten af, vise sårbarheden og den indre kamp som manden ofte kæmper med sig selv. En kamp der kan give mén, fysisk som psykisk”, fortæller Jeppe Nedergaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Værkerne afspejler ligeledes en del af Jeppe Nedergaard selv, eller personer som han har haft tæt på.

Til sidst stiller Jeppe Nedergaard spørgsmålet:

”Er den moderne mand blevet klogere? Hvor kommer vi fra og hvem eller hvad har gjort os til dem vi er”?

Jeppe Nedergaard er en lokal kunstner fra Sønderborg. Hvor han tidligere har haft mikrofonen i hånden under navnet Jeppe Rapp, har han i dag skiftet den ud med malerpenslen.

Fælles for Jeppe Nedergaards værker er at han isolerer sine motiver og skildrer dem i et øjebliks indadvendt refleksion. Med hurtige penselstrøg og kun lige nok detaljer, sigter Nedergaard efter at fange det flygtige øjeblik og den energi, som hans motiver oprindeligt udløse i ham.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som en linedanser, der holder tempoet for ikke at miste balancen, maler han med høj energi og kontrasterende farver og formår at undgå at falde i melankolien, der virker som at vente lige om hjørnet.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...