I Sønderborg har vi Sønderborg Iværksætter Service, der hjælper iværksættere i gang med at gøre drømme til virkelighed – og der bliver skabt resultater, som kan måles og vejes.
“Det er Vækstrådet, der har siddet ved tegnebordet og sat den den scene, som Sønderborg Iværksætter Service arbejder på og her er der især lagt vægt på åbenhed og gennemskuelighed”, siger socialdemokratiske erhvervsudvalgsmedlem Jesper Smaling til SønderborgNYT.
Vækstrådet består af politikere og lokale erhvervsfolk.
Når det offentlige forsøger at hjælpe landets mindre virksomheder og iværksættere i gang, sker det ifølge DI ud fra de bedste intentioner. Desværre er det langt fra altid, at virksomhederne får noget ud af hjælpen – snarere tværtimod.
DI mener, det er ærgerligt, når hjælpen koster det offentlige næsten 5 mia. kr. og utallige offentlige ansattes arbejdstid.
Sønderborg gør det rigtige
“Men i Sønderborg bliver der arbejdet meget målrettet på at hjælpe hver enkelt iværksætter videre og det er en styrke, at det lokale erhvervsliv hjælper med viden, økonomi, tid, samarbejde og knowhow”, siger byrådsmedlem Jesper Smaling. Hos Sønderborg Iværksætter Service er medarbejderne også helt klare på, hvad de selv kan hjælpe med og hvad de ikke selv kan klare.
“Og de er rigtigt gode til at finde erhvervsfolk udenfor huset, der kan hjælpe iværksætterne på forskellige måder”, siger Jesper Smaling. Han nævner også det net af frivillige rådgivere, som bruger masser af fritid på at hjælpe.
Han er derfor urokkeligt sikker på, at Sønderborg ikke skal føle sig ramt af DIs skrivelse til Christiansborg, hvor man anbefaler, der ryddes gevaldigt op i ordningerne.
“Det vi gør i Sønderborg er unikt og det virker”, siger Jesper Smaling.
DI har sendt en klar anbefaling afsted til Christiansborg om at rydde gevaldigt op i ordningerne, som består af alt lige fra hjælp til eksport, nye kunder og udvikling af nye produkter i virksomheden.
“Erhvervsfremme er i princippet en god idé, men vi kan få meget mere for pengene, end vi gør i dag. Mange af ordningerne overlapper hinanden og forvirrer virksomhederne mere, end de gavner”, siger DI’s vicedirektør Kent Damsgaard.