Jobcenter vil hjælpe endnu flere flygtninge i job

11. august 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommune har fået 975.000 kr. i bonus fra Udlændinge- og Integrationsministeriet for at få 92 flygtninge i job og uddannelse i 2016. Jobcentret arbejder målrettet på at nå et højere antal i år.

”Selvfølgelig er det fint med en bonus, men faktisk interesserer vi os meget mere om at få flygtningene i job, så de får et godt, indholdsrigt liv og integreres i det danske samfund. Og heldigvis tegner indsatsen godt i år. På jobbet får flygtningene kolleger, og de lærer at tale dansk, de tjener deres egen løn, betaler skat og bidrager til samfundet. Det giver livsglæde og selvrespekt og er et godt fundament for en vellykket integration”, siger Arbejdsmarkedsudvalgets formand, Jan Prokopek Jensen, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han tilføjer, at topartsaftalens bonusordning er god på den måde, at den kan være med til at sikre økonomi til, at kommunen kan sætte ekstraordinære tiltag i værk for yderligere at øge beskæftigelsen blandt flygtninge.

21. maj 2024 Sport, Sønderborg

Gymnasie-fodbold: De blå piger vandt stort over de røde

21. maj 2024 Sport

I dag, tirsdag, er det sidste skoledag for alle de gymnasieelever og HF-elever, som skal til afsluttende eksamen inden længe – og Det Blå Gymnasium fejrede dagen med fodboldkampe mod Statsskolen. Den første kamp, der blev spillet, det var pigerne og her vandt ‘de blå’ en overbevisende sejr på hele 7-0 over ‘de røde’. “Det […]

Læs mere...