Jobnyt: Torben Østerby er ny havnemester

8. juli 2019 Erhverv

Torben Østerby og familien kan blive boende i dejlige Sønderborg, selvom han netop har skiftet job.ester.

Torben Østerby er ny havnemester i Sønderborg. Han er uddannet maskinmester og glæder sig til at kombinere sin faglighed med et job under åben himmel, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

”Det er et drømmejob, fordi jeg både har brug for min faglighed og kan arbejde en stor del af tiden i det fri.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg har sejlet meget i mit liv, også kapsejlads, og lystfiskeri er min store hobby i dag. Jeg lægger vægt på, at der i jobbet er brug for min faglighed på samme måde, som der har været brug for den i mine tekniske sælgerjobs, og jeg ser frem til arbejdet med for eksempel vedligeholdelsesplanerne”, siger Torben Østerby.

”I jobbet som havnemester kan jeg bruge min uddannelse, betjene og hjælpe kunder og samtidig være i et spændende maritimt miljø, som jeg selv er en del af. Finn Hansen, som jeg afløser, siger, at jobbet er en livsstil og det har han ret i, kan jeg godt mærke. Jeg havde brug for et skifte i mit liv og jeg var ikke i tvivl, om at jeg skulle søge det. Efter en uge på jobbet og derefter en længe planlagt fisketur til Norge venter arbejdet nu og jeg er i den forbindelse rigtig glad for, at min forgænger, Finn Hansen, bliver på posten et stykke tid endnu og hjælper mig i gang. Jeg har stor respekt for Finn Hansen og det arbejde, han har ydet igennem mange år”, siger Torben Østerby.

Ude om sommeren – inde om vinteren

”Jobbet er jo særligt på den måde, at der er mest travlt om sommeren. I juni, juli og august er der flest sejlere, selvom sæsonen bliver længere i takt med, at bådene bliver større og bedre. Jeg skal rundt og indkassere havnepenge og der er bookninger, der skal registreres og håndteres. Jeg har også opgaver i forhold til sikkerhed, salg af bådpladser, vedligeholdelsesplaner og budgetansvar. Det er jo oplagt at lægge skrivebordsopgaverne om vinteren, hvor sejlerne ikke er her”.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk