Jobvækst går uden om Sønderborg

25. maj 2016 Erhverv

I Sønderborg Kommune er jobvæksten fra 2013 til udgangen af 2015 gået den forkerte vej. Ifølge en analyse fra LO-fagbevægelsen er antallet af job faldet med – 3,2 % i Sønderborg Kommune, hvilket giver en kedelig 6. sidste plads blandt alle landets kommuner og den kommune i Region Syddanmark, der forholdsvis har mistet flest arbejdspladser fra 1. kvartal 2013 til 4. kvartal 2015. Til sammenligning steg antallet af job i samme periode i hele landet med 3 procent.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Aabenraa Kommune er antallet af job steget med hele 5,3 procent og i Haderslev Kommune har der været en vækst i antallet af job på 1,1 procent. Tønder Kommune har – ligesom Sønderborg Kommune – oplevet et fald i jobvæksten på -2,4 procent ifølge analysen fra LO-fagbevægelsen.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Hans Thor Andersen, som er forskningschef ved Statens Byggeforskningsinstitut fortæller til Ugebrevet A4:jobtab

”Der har hidtil været en tyrkertro på, at det skal nok gå alt sammen i hele Danmark, hvis bare vi får vækst. Men jeg tror, at vi har en strukturel udvikling, som kommer til at gøre ondt nogle steder”, siger Hans Thor Andersen der er forskningschef ved Statens Byggeforskningsinstitut til Ugebrevet A4 og uddyber:

”Der er nogle landdistrikter, hvor landbruget kaster færre og færre job af sig. Så medmindre man er heldig at have nogle driftige erhvervsfolk lokalt, eller der er job i nærheden at pendle til, så kommer det til at gå den forkerte vej. Mange af dem der er tilbage, vil være lavt uddannede eller pensionister og andre på overførselsindkomster”.

Adspurgt om, hvad de 28 kommune med jobtab kan gøre, siger forskningschefen til Ugebrevet A4:

”En ting står i hvert fald fast: De nye job kommer ikke af sig selv”.

Du kan læse LO’s analyse ‘Jobfremgang på tværs af landet’ her.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk