Jørgen Mads Clausen skrev til Lars Løkke: Giv Sønderborg politiskolen

4. januar 2017 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Bestyrelsesformanden for Danfoss, Jørgen Mads Clausen, opfordrede i en mail statsminister Lars Løkke Rasmussen til at placere den nye politiskole i Sønderborg. Det skriver Berlingske på baggrund af en aktindsigt fra Statsministeriet.

Mailen, der var stilet direkte til Løkke, blev sendt 17. november 2015, dagen efter at et flertal i Folketinget var blevet enige om at oprette en ny politiuddannelse et endnu ikke fastlagt sted i Vestdanmark.

Jørgen Mads Clausen skriver i mailen blandt andet, at der ligger en politiskole i den nordtyske by Kiel 90 km fra Sønderborg, og at der er “stærke kræfter på begge sider af grænsen, som ønsker båndene styrket”, ligesom han betoner, at Danfoss er den største industrivirksomhed i Slesvig-Holsten såvel som i Sønderjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg håber, at det samme stærke samarbejde kunne ske for en politiskole i Sønderborg. Jeg håber, at du vil arbejde for det”, slutter Jørgen Mads Clausen mailen, hvor han underskriver sig som bestyrelsesformand for Danfoss.

Af aktindsigten fremgår det, at flere borgmestre undervejs i forløbet har taget kontakt til statsministeren i håb om at kunne få placeret skolen i netop deres hjemstavn.

I november 2016 meldte regeringen ud, at skolen skal placeres i Herning, men det er endnu ikke lykkedes at samle et flertal bag finanseringen af beslutningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...