Jørgen Mads Clausen vil skabe et grænseoverskridende samarbejde

5. juni 2018 Erhverv

Med sin vision om et digitalt kraftcenter, Digital Valley, for området Fyn, Sydjylland og Nordtyskland vil den sønderjyske erhvervsmand og Danfoss-formand skabe grænseoverskridende samarbejde.

Danfoss’ formand, Jørgen Mads Clausen, kaldte sit oplæg på Erhvervstræf DI Sønderjylland den 31. maj for ’Vækst og udvikling på tværs af grænser’.

”Men det fungerer ikke”, sagde Jørgen Mads Clausen fra talerstolen.

”Og det er jeres skyld”.

Det gibbede lidt i de 60 erhvervsledere i Kongesalen på Folkehjem i Aabenraa. Men bandbullen viste sig at være vel placeret. Da Jørgen Mads Clausen efterfølgende spurgte ud i salen, om hvem blandt publikum der kendte erhvervsledere på højt niveau syd for grænsen, så rakte kun syv hånden op, skriver Ingeniøren.

“Det fortæller hele historien. Skal vi skabe fælles vækst og udvikling i vores region, er det afgørende, at vi har netværk og samarbejder i Tyskland. Det gør vi ikke. I direktører kender ikke erhvervslederne på den anden side af grænsen. I kender kassedamen i grænsekiosken, men det er ikke nok. Samtidig er der ikke mange, der pendler mellem de to lande, og samlet svækker det muligheden for at bruge hinanden til øget vækst, sagde Jørgen Mads Clausen.

Det manglende dansk-tyske erhvervs- og kommunale samarbejde var første ud af tre problemfelter, som den tidligere Danfoss-direktør vil tage livtag med i de kommende år. Hans projekt er at skabe et fælles jobmarked, øget handel og styrket erhvervssamarbejde omkring aksen Odense – Sønderborg – Flensborg – Kiel – Hamborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Nu er der 1287 Corona-smittede

16. januar 2022 COVID-19

Antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs Kommunegrænse er søndag på 1287, som gennem den seneste uge er blevet konstateret smittede. “Smitten breder sig nu, hvor skolerne er i gang igen og vi kan se, at smitten fordeler sig bredt på stort set alle aldersgrupper og bredt fordelt i hele kommune”, siger Carsten Lund, som er direktør […]

Læs mere...