Jørgen S. Donagan: Fotoalbum kan bremse falske hjemmehjælpere

14. oktober 2017 Samfund

I de seneste dage har der være triste episoder med falske hjemmehjælpere, der stjæler fra ældre mennesker – og kommunen har opfordret til, at de ældre beder om at se id-kortet, når de ikke kender den hjælper, der står i døren.

Jørgen S. Donganon har flere gange gennem de seneste par år haft kontaktet hjemmeplejechef Charlotte Gjørup fra den kommunale hjemmepleje om netop den mulighed og risiko der er for, at det kan lade sig gøre at falske plejere kan skaffe sig adgang til borgernes hjem.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg foreslog, at man laver en side til borgernes plejemappe, som de har stående i deres hjem, hvor der er afbilledet og navngivet det pleje personale, som borgerne kan risikere at møde i deres hjem”, siger Jørgen S. Donganon til SønderborgNYT.

Han fortæller videre, at forslaget blev pure afvist af hjemmeplejechefen, der ikke vil have taget billeder af kommunens medarbejdere – lige med den twist, at de jo allerede ta’r billede af dem til deres id-kort, som kommunen opfordrer til at de ældre beder om at se.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hjemmeplejechef Charlotte Gjørup siger til SønderborgNYT:

“Når jeg opfordrer de ældre til at bede om id-kort fra hjemmehjælpere, som de ikke kender eller genkender, så er det en enkel og tryg måde at sikre sig på”, siger hun.

“Hjemmeplejen kommer hos borgerne på nogenlunde faste tider og der kommer aldrig uanmeldte ekstrabesøg”, siger Charlotte Gjørup.

Alle kan kopiere kommunens id-kort

“Enhver kan gå bare lige ud i Bilka og købe på lovlig vis en printer, som let og enkelt kan printe et plastik-kort og derved kopiere plejernes id-kort, som er og vil være de kriminelles næste skridt lige så snart  borgerne begynder at spørge efter at se id-kort. Kriminelle er jo desværre hele tiden smarte nok til at prøve på at være et skridt foran myndighederne”, siger Jørgen S. Donganon.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis billedet på det kort, der vises af den kommunale medarbejder, ikke er i mappen, så skal den ældre afvise i døren.

“Det er tankevækkende  kommunen ikke vil lytte til de gode ideer og derved være dem som kommer skridtet foran”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...