Jørgen Mads Clausen: Flot hvis Sønderborg køber vinder-ideen fra Fly me to the Moon

18. december 2019 Uddannelse

SDU-studerende har gennem længere tid arbejdet på at udvikle nye ideer og de blev onsdag præsenteret for et dommerpanel, hvor blandt andre bestyrelsesformand Jørgen Mads Clausen fra Danfoss var med. Det spændende ved projektet ‘Fly me to the Moon’ er, at arbejdet begynder, inden der rigtigt er ideer i hovederne på de studerende.

På en flot tredjeplads kom ideen BAS, der er et bremsesystem til lastbiler, som gør det muligt at lagre al den energi, der frigøres, når der bremses. Her skal man forestille sig, at ideen bruges på Esbjerg Havn, hvor der er virkeligt mange lastbiler, som henter og bringer gods.

“Det er en rigtig god idé og den skal nok blive realiseret”, sagde Jørgen Mads Clausen.

Spiller ind i Verdensmålene

Der er rigtigt mange mennesker med hus og have – og de alle har plæneklippere, hækkesakse og andre ting – selvom man lige så godt kan deles om dem.

En gruppe studerendes idé er at komme med en app, We Use, som skal være et marked for såkaldt ‘dele-ting’, så der ikke hele tiden bare købes nyt. Det gælder naturligvis ikke alene haveredskaber, men faktisk alt det, man har fantasi til at forestille sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den idé bliver helt sikkert til noget, så i stedet for at Amazon stjæler den fra Jer, så skal I måske gå i samarbejde med dem”, sagde Jørgen Mads Clausen til holdet bag We Use, som fik en andenplads blandt de ideer, som blev præsenteret i Alsion.

Vinderen ramte plet

I den seneste tid har der været mange historier i medierne, som handler om plast og andet affald i havene omkring os.

SDU-Studerende står bag ideen Waterwall.E, som er en skraldeopsamlingsbåd, der kan bruges i havne i hele verden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeres idé er glimrende og den spiller lige ind i klimatankerne. Det spændende er, hvem der køber den og jeg synes, det vil være rigtigt flot, hvis det er Sønderborg, der går foran. Det ville være rigtigt dejligt”, sagde Jørgen Mads Clausen.

Vinderholdet, Waterwall. E skal en tur til Spanien, hvor de skal lære fra iværksætteren Jesper Buch.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2022 Erhverv, Sønderborg

Der er fordele ved at være en del af fællesskabet omkring SønderjyskE Herrehåndbold

29. november 2022 Erhverv

Der skal nogle penge i kassen hos SønderjyskE, når der hele tiden skal udvikles på SønderjyskE herrehåndbold – og en af vejene til at få sponsorer, det er, at klubben tilbyder virksomheder et medlemskab i SønderjyskEs erhvervsklub, som samles umiddelbart før hjemmekampene i Broager Sparekasse Skansen. “For at få SønderjyskE herrehåndbold til at blive en […]

Læs mere...