Jørn Lehmann: Vores tillid til systemet er under pres

Arkivfoto
Arkivfoto
29. december 2016 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Jørn Lehmann, regionsrådet,  føler selv, at han stort set hører til blandt den gruppe af borgere, som betaler den skat de skal med glæde.

“Det gør jeg fordi mit bidrag til samfundet er med til at sikre fri lægehjælp, sygehuse, uddannelser til alle som kan, hjælp til dem, der ikke har været så heldige i tilværelsen som os andre og meget mere af det, vi alle forbinder med et godt og solidarisk samfund. Netop derfor bliver jeg ked af det, når vi gang på gang kan læse, at nogle nærmest betragter skat som et “ta’-selv-bord”, skriver Jørn Lehmann på Facebook.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et uvæsen grundlagt af Anders Fogh Rasmussen, da han i sin tid var skatteminister – og godt fulgt op af skiftende ministre siden da. Men også et eksempel på, at stordrift – godt hjulpet på vej af ihærdige IT-sælgere – har uoverskuelige konsekvenser, når teknologien ikke virker – og mange dygtige ansatte er afskediget.

Men allerværst er, at vores tillid til systemet nu for alvor er under pres: Hvorfor skal vi bidrage, når andre, tilsyneladende betydelig mere velstillede slipper?

Artiklen fortsætter under annoncen

Og hvorfor skal borgere på kontanthjælp jagtes ustandselig – både af pressen og visse politikere – ofte af de samme, som har lovprist stordrift, rationalisering og besparelser i den offentlige sektor?

“Jeg forstår det ikke, og min tillid til systemet vakler. Desværre”, skriver socialdemokratiske Jørn Lehmann.

15. april 2024 Politik, Sønderborg

Oprensningen af Himmark Strand kom et skridt nærmere

15. april 2024 Politik

Regeringen har netop aftalt at sætte 550 millioner kroner af til oprydningen af de danske generationsforureninger. Aftalen sikrer en solid finansiering til første fase af regionernes fortsatte arbejde med oprydningerne, og en af dem er Himmark Strand på Als. Det er et vigtigt skridt, der baner vejen for, at oprydningen på Nordals kan komme i […]

Læs mere...