Johanne bor dejligt og tæt ved Amaliehaven

6. februar 2015 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Johanne Petersen nyder, at daghjemmet og plejecenter Amaliehavens andre faciliteter er lige ved hånden. Og så glæder hun sig til flere naboer. Der inviteres til åbent hus den 21. februar på Svanehaven.

Der er udsigt til marker, som i løbet af foråret bliver lagt om til have med plæne, buske og blomster, og lidt længere væk træder nogle af Augustenborgs parcelhuse klart frem i den klare vintersol. Johanne er flyttet ind i sin nye ældrebolig på Svanehaven 62 i Augustenborg den 16. januar, så hun er knapt nok kommet helt på plads med billeder og service – men hun er glad for at bo her. Det ved hun allerede nu:

Artiklen fortsætter under annoncen

Johanne hygger sig med strikketøjet: Foto: Sønderborg Kommune

Johanne hygger sig med strikketøjet: Foto: Sønderborg Kommune

“Ja, her er rigtig dejligt. Så lyst og fint. Se er stort, fint badeværelse, jeg har, med vaskemaskine og tørretumbler. Og der er god plads omkring sengen her i soveværelset, hvis jeg en dag får brug for mere hjælp, end jeg har i dag”, fortæller Johanne, mens hun viser rundt på sine 70 kvm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Johanne får besøg af sine ”piger”, som hun kalder sosu-hjælperne og –assistenterne, hver morgen, middag og aften. Men hun kan godt selv komme i seng og op igen om morgenen, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

“Se, her er køleskabet, og der er god plads i skabene i køkkenet”, siger hun og åbner den ene skabslåge efter den anden.

“Her er medicinen. Den hjælper ”pigerne” mig med at holde styr på”, siger hun.

Johanne bruger mange timer med sit strikketøj. Lige nu er et hvidt sjal under fabrikation. Strikkepindene bevæges rapt efter mange års træning.

Artiklen fortsætter under annoncen

 De bedste dage

“Mandag, onsdag og torsdag er de bedste dage. Da er jeg i daghjemmet fra om morgenen og indtil hen på

Johannes hylder er fyldt med gode minder. Foto: Sønderborg Kommune

Johannes hylder er fyldt med gode minder. Foto: Sønderborg Kommune

Artiklen fortsætter under annoncen

eftermiddagen. Vi hygger os, laver håndarbejder, får en kop kaffe, snakker. Jeg spiser også min middagsmad derovre. Og ”pigerne” sørger for, at jeg kommer sikkert frem og tilbage. De er så søde”, siger Johanne med et smil, der breder sig helt op i øjnene.

“De hjælper mig også med at få købt ind. Det er pålæg og den slags, jeg køber, så jeg har til aftensmaden. De bestiller hos købmanden i Tandslet, og så bliver det bragt her til døren. Det er da rigtig fin service”, siger Johanne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Johanne har tidligere boet i Hundslev og senest i Fynshav. Hendes mand, Anton, er død, og parret havde ingen børn. Familiebilleder på reolen viser hendes mand, hendes søster og andre familiemedlemmer. Andre billeder på væggen er luftfotos af hendes mands fødehjem og deres hjem i Hundslev.

“Det er gode minder, jeg har hængende her”, fortæller Johanne.

Over sofaryggen ligger en klokkestreng, hun selv har syet. Hun overvejer stadig, hvor den skal hænge: Skal det være ved siden af køkkenbordet, hvor hun sidder med sit strikketøj? – eller måske på væggen mellem entredøren og køkkenet. Klokkestrengen får lov til at ligge nogle dage mere, mens Johanne overvejer.

Imens nyder Johanne de nye, lyse omgivelser og – ikke mindst – at dagcentret ligger med de gode tilbud om aktivitet og socialt samvær lige om hjørnet, skriver Sønderborg Kommune.

Åbent hus

Der ligger 24 ældreboliger på Svanehaven lige ved siden af plejecenter Amaliehaven. Alle er velkommen til at kigge inden for i ældreboligerne, når der er åbent hus lørdag den 21. februar kl. 10-12.

Boligerne er henholdsvis 70 og 85 kvm. Når boligstøtten er modregnet koster det fx for en enlig ca. 1400 kr. om måneden at bo i en bolig på 70 kvm.

 

15. juni 2024 Frivillige, Nordborg

Kom og hør om Elstrup Mølles fremtid

15. juni 2024 Frivillige

Borgere, landsbylaug, politikere, embedsmænd og andre med interesse for den arbejdet med en transformation af Elstrup Mølle inviteres til orienteringsmøde torsdag den 27. juni kl. 17.00-19.00 på Elstrup Mølle. Det skriver Elstrup Mølle, Elstrup Mølles Venner og Elstrup/Elstrupskov Landsbylaug i en pressemeddelelse. Mange af Jer satte på borger/bruger-workshoppen ultimo november 2023 fingeraftryk på helhedsplanen med […]

Læs mere...