Johannes Wildner dirigerer symfoniorkestret gennem værker af Brahms

19. januar 2020 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester skulle have haft Isabelle van Keulen som solist, men hun har set sig nødsaget til at melde afbud grundet sygdom. Det er lykkedes at få den unge prisvindende violinist Jan Mráček til at springe ind og dermed bliver koncertprogrammet uden ændringer og på fornemste vis.

Koncerten finder sted torsdag 30. januar  klokken 20.00 i koncertsalen i Alsion. Koncerten, som er en af sæsonens absolutte højdepunkter, består af den skønneste musik: Carl Nielsens forspil til anden akt af Saul og David, Brahms’ violinkoncert, hvor solisten Isabelle van Keulen skulle have foldet sit kunstneriske talent ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det bliver nu grundet sygdom Jan Mráček som vi får fornøjelsen af at høre i Brahms mesterværk for violin og orkester. Koncerten afrundes med Tjajkovskijs fremragende 4. symfoni og orkestrets altid veloplagte og sprudlende chefdirigent Johannes Wildner i front.

Koncertprogrammets to hovedværker af Brahms og Tjajkovskij, blev skrevet på omtrent samme tid i årene 1876-1878 og med dem blev to mesterværker tilføjet musikhistorien. I Brahms’ violinkoncert spiller naturligvis solisten men i særdeleshed også orkestret en fremtrædende rolle. Værket havde sin uropførelse nytårsdag i 1879 og har lige siden været en stor succes og optræder også i forskellige sammenhænge i nyere tid eksempelvis i den oscarvindende film There Will Be Blood fra 2007. Tjajkovskijs skønne og skæbnesvangre 4. symfoni med den triumferende finale, har alt hvad man kan ønske sig af en mestersymfoni og med den afrundes koncerten, skriver symfoniorkestret.

Jan Mráček er allerede godt på vej til at indskrive sit navn blandt eliten af violinsolister. Han har blandt andet som prisvinder ved Joseph Joachim Violin Konkurrencen i Hannover og i 2014 med 1ste prisen ved Fritz Kreisler Violin konkurrencen i Wien overbevist alle om sit talent. Ligesom han allerede som solist har spillet violin repertoirets kendte koncerter, med adskillige orkestre, og fører samtidig hermed en aktiv kammermusikalsk karriere.

Publikum kan glæde sig til et gensyn med Johannes Wildner, der er tilbage med sin fjerde koncert i rollen som orkestrets chefdirigent.

Denne koncert er sponsoreret af Larsen Strings, som også har fundet frem til Jan Mráček,  der hopper ind for sygdomsramte Isabelle Van Keulen.

Du finder din koncertbillet HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk