Johannes Wildner ny chefdirigent for Sønderjyllands Symfoniorkster

13. november 2018 Erhverv

Johannes Wildner tiltræder som ny chefdirigent for Sønderjyllands Symfoniorkester fra sæsonen 2019-2020 og de efterfølgende to sæsoner frem til juni 2022

Den østrigske mesterdirigent har ofte stået på dirigentpodiet foran Sønderjyllands Symfoniorkester og samarbejdet strækker sig over mere end 30 år. I kraft af hans personlighed, musikerskab, engagement og professionalisme opstår der hver gang noget helt enestående i mødet med orkestret. Da muligheden for at udvide samarbejdet i kraft af et eksklusivt sponsorat fra Larsen Strings opstod var det derfor oplagt at knytte Johannes Wildner som chefdirigent til Sønderjyllands Symfoniorkester.

Artiklen fortsætter under annoncen

Johannes Wildner har med uddannelser i direktion, violin og musikvidenskab i Wien og Parma (med Karl Österreicher, Otmar Suitner og Vladimir Delman) efterfølgende slået sit navn fast som en af Østrigs fremmeste dirigenter – ikke mindst qua hans mangeårige ansættelser som violinist og medlem af Wiener Philharmonikerne og Wiener Statsopera som i høj grad har medvirket til at forme hans virke som dirigent med et både personligt og umiskendeligt distinkt præg.

Det skriver Sønderjyllands Symfoniorkester i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Johannes Wildner har blandt andet været chefdirigent for Prags Stats Operaorkester og den første faste dirigent for Leipzig Operaen, ligesom han også var den første General Musik Direktør for Det Nye Westphalens Symfoniorkester i Tyskland.

Foruden talrige gæsteoptrædener overalt i verden som gæstedirigent, har hans virke også omfattet ansættelse som første gæstedirigent for BBC Concert Orchestra i London i perioden 2010-2014, samt ansættelse som professor i direktion ved Wiens Musikuniversitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med over 100 cd-indspilninger på CV `et af bl.a. Johann Strauss` ”Fledermaus” i fuld version, Mozarts ”Cosi fan tutte”, Bizets ”Carmen” og adskillige symfonier og koncerter af bl.a. Bruckner og Beethoven er der også på den front tale om en fuldbefaren dirigent.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. august 2022 Kultur, Sønderborg

Årets Thorleif blev givet til direktørparret i Nykøbing F-revyen

14. august 2022 Kultur

Fredag var Leif Maibom hyret som konferencier og gæsteunderholder sammen med en skøn flok af andre revykolleger i forbindelse med fejringen af Nykøbing F-revyens 110 års jubilæum. Alt var planlagt nøje af revyen direktør Mickey Holland Pless. Og dog! For da finalen nærmede sig, ændrede Leif Maibom programmet og kaldte fru Maibom – Johnna – […]

Læs mere...