Jørgen Mads Clausen blev fejret i Universe

21. september 2018 Erhverv

Fredag eftermiddag blev Jørgen Mads Clausen fejret med en reception i Universe. Mest for sine 10 år som formand for Danfoss’ bestyrelse og dels for sin 70 års fødselsdag den 23. september.

“Det er en stor dag og den har vi set frem til”, sagde Danfoss’ koncerdirektør Kim Fausing i sin tale. Inden han begyndte på selve talen bød han særligt velkommen til den kinesiske ambassadør, som kom til Als i anledning af Jørgen Mads Clausens mærkedag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koncerndirektør Kim Fausing kaldte Jørgen Mads Clausen for en evig iværksætter.

“10 år som bestyrelsesformand. Det er værd at fejre – og som Jørgen Mads Clausen selv siger, så ville hans far have været stolt, hvis han så Danfoss i dag”, sagde Kim Fausing. Han uddyber Danfoss’ udvikling ved at se på omsætningen.

“I 1948 var der 400 mearbejdere og en omsætning på 7 millioner kroner. Med Jørgen Mads Clausen som koncerndirektør var omsætningen på 12 milliarder om året og i dag omsættes der for 43 milliarder kroner om året”, sagde Kim Fausing.

Han fortalte også, at Jørgen Mads Clausen har det allerbedst, når han sidder ved et bord på en eller anden messe og snakker teknik med nogle mennesker.

“Du har nærmest siden fødslen interesseret dig for teknologi og du er en ildsjæl, der altid ser muligheder”, sagd Kim Fausing og kaldte sin bestyrelsesformand for en evig iværksætter.

“Jeg husker, du kom til et møde og havde en hårtørrer med. Du havde selvfølgelig skilt den ad og viste os andre, at der sad en turbomotor i den. Du spurgte, hvad vi mon kunne bruge den motor til”, sagde koncerndirektøren.

Jørgen Mads Clausen var koncerndirektør i Danfoss i 12 år.

Vi er begge i spidsen for store virksomheder

Både Danfoss og Sønderborg Kommune er store arbejdspladser, de største i lokalområdet. Det gav borgmesteren et godt afsæt til hans tale til Jørgen Mads Clausen.

Borgmester Erik Lauritzen takker for, at familien Clausen i årevis har sat og stadig sætter spor i lokalområdet.

“Vi er begge to i spidsen for store virksomheder. De to største i området”, sagde borgmester Erik Lauritzen.

Sidste år var Sønderborg vært for den store spejderlejr.

“Da vi begyndte at snakke om, om vi skulle sige ja tak til at huse spejderlejren, var du en af dem, der sagde ja. Du kunne se, at det ville blive stort. Og det blev det”, sagde Erik Lauritzen.

“Spejderne havde et motto. Vi sætter spor. Og det må vi sige, at familien Clausen, Danfoss og du har gjort og gør”, sagde borgmesteren.

Regnvejr – men ikke på grund af Jørgen Mads Clausen

Fredag kom der nogle ret voldsomme regnbyger – og der er mennesker, der siger, at har man opført sig pænt gennem året, så vil solen skinne, når man har fødselsdag.

“Vejret er ikke mit ansvar. Jeg har nemlig først fødselsdag om et par dage”, sagde Jørgen Mads Clausen i dagens sidste tale.

Ved receptionen blev der afsløret et portræt maleri af Jørgen Mads Clausen.

“Jeg vidste jo ikke noget om, hvad I ville sige om mig, så jeg har ikke forberedt en tale”, sagde jubilaren.

Jørgen Mads Clausen har netop modtaget en meget fornem pris i Kina og han takkede ambassadøren mange gange.

“Det er den flotteste orden, som den kinesiske regering giver til udlændinge. Jeg har undersøgt, om andre danske indutrifolk har fået den. Jeg er den eneste”, sagde Jørgen Mads Clausen med et smil.

Jørgen Mads Clausen takkede for talerne og sagde også tak til både danske og udenlandske forretningsforbindelser.

“Tak fordi I kom og i skal vide, vi er altid klar til et lave en handel”.

 

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...