Jubi- Jubi- Jubilæum i Sønderborg Sommer Revy

27. juli 2019 Kultur

Fredag aften blev der fejret 75 års julilæum i Sønderborg Sommer Revy, der lørdag runder sin 38. sæson af.

Netop fredag var det præcis 40 år siden, Jeanne Boel begyndt på sin nu 40 år lange skuespillerkarriere, Lone Rødbroe har været skuespiller i 25 år og så er det Tom Jensens 10. sæson i Sønderborg Sommer Rvy.

Efter fredagens forestilling bad Leif Maibom de mange revygæster blive et øjeblik længere og kaldte så de tre jubilarer på scenen – og han havde inviteret Boe Rasmussen, formanden for skuespillerforbundet, til at sige nogle ord om de tre, der skulle fejres.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Først vil jeg sige tak til Leif Maibom, der har skabt en stor revy i et skønt hjørne af Danmark”, sagde Boe Rasmussen, inden han fortalte, at Tom Jensen er en virkelig dygtig skuespiller og at det er herligt, han igen er på revyscenen i Sønderborg.

“Og Lone Rødbroe, der lige har været nomineret til en pris, er et atomkraftværk af et menneske. Hun spiller på alle instrumenter og skulle der være et enkelt, som hun endnu ikke har prøvet, så lærer hun det på tre uger”, sagde Boe Rasmussen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Måske over i sporten

Boe Rasmussen kom i tanke om, at det vil give rigtig god mening, hvis Lone Rødbroe bliver en del af superligaholdet Sønderjyske, som mangler en, der kan lave mål. De kan uden tvivl bruge en, der kan spille alt.

“Jeg venter lige med at ringe til træneren, indtil de har spillet mod Brøndby, for de trænger virkeligt til point”, sagde Boe Rasmussen.

40 år på scenen

“Det er 40 år siden, Jeanne Boel gik på scenen i sine 12 centimer høje stiletter i Nykøbing-Falster Revyen og siden har hun været med i stort set alle revyer og har også været på de fleste teatre”, sagde Boe Rasmussen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu er Jeanne Boel direktør i Sønderborg Sommer Revy og det er hun den helt rigtige til. Jeg er sikker på, hun formår at bære revyen videre”.

Hård tid

Boe Rasmussen kommer ind på, at Jeanne Boel er kommet gennem en periode, hvor hun var alvorligt syg.

“Men du ville ikke være i offerrollen og planlagde ud fra dit behandlingsforløb. Og du kom jo gennem den frygtelige kræftsygdom”, sagde Boe Rasmussen.

De tre jubilarer blev også fejret med gaver.

Lørdag aften spilles den sidste udgave af Sidste Nyt fra Latterfronten – og så begynder forberedelserne til Sønderborg Sommer Revy 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk