Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om ægtefællebidrag

24. januar 2019 Samfund

Hej Brevkasse

Min mand og jeg skal skilles. Vi har ikke skrevet til Statsforvaltningen endnu, da vi ikke kan blive enige om ægtefællebidrag. Jeg synes, det er rimeligt, at jeg får ægtefællebidrag, da min mand tjener mere end dobbelt så meget som mig. Vi har været gift i 15 år og har tre børn sammen, som jeg har passet rigtig meget, da de var små. Hvad er kravene til, at jeg kan få ægtefællebidrag, og hvordan bliver det afgjort?

Hilsen Elin

Hej Elin

Artiklen fortsætter under annoncen

Når I ikke kan blive enige om ægtefællebidrag i forbindelse med jeres ansøgning om skilsmisse, skal dette oplyses i forbindelse med ansøgningen hos Statsforvaltningen, som herefter sender skilsmissesagen videre til retten.

Retten træffer herefter afgørelse om, hvorvidt der er grundlag for, at din mand skal betale ægtefællebidrag til dig. Retten afgør også, hvor længe der skal betales ægtefællebidrag. Bidragets størrelse vil herefter blive fastsat af Statsforvaltningen ud fra nogle beregninger over forskellen mellem jeres indtjeninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forbindelse med rettens afgørelse vil I begge have lejlighed til komme med jeres forklaringer og argumenter for og imod ægtefællebidrag. Det der spiller en rolle i rettens afgørelse er blandt andet følgende:

  • Ægteskabets varighed
  • Muligheden for at forsørge dig selv
  • Din mands mulighed for at betale ægtefællebidrag
  • Jeres alder
  • Helbredstilstand
  • Om din økonomiske situation skyldes ægteskabet, fx hvis du har måttet gå ned i tid på dit job for at passe børn, så din mand kunne opnå bedre muligheder på sit job
  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • Med det du beskriver i dit spørgsmål, kan der godt være mulighed for, at retten vil bestemme, at din mand skal betale ægtefællebidrag til dig i en periode. Det er dog altid en konkret afgørelse. Jeg vil anbefale dig at kontakte en advokat til at hjælpe dig med en retssag om ægtefællebidrag, herunder undersøge mulighederne for fri proces.

Med venlig hilsen
Advokathuset Muurholm

Hvis du vil læse tidligere spørgsmål fra SønderborgNYTs læsere – og læse advokatens svar og gode råd – så finder du tidligere spørgsmål og svar her.

Artiklen fortsætter under annoncen

Har du et spørgsmål til advokaten?

Så send det til Advokathuset Muurholm på brevkasse@advokathuset-muurholm.dk eller pr. brev til Advokathuset Muurholm, Kongevej 58, 6400 Sønderborg eller ring på tlf. 74 43 03 09.

Hos Advokathuset Muurholm beskæftiger vi os med sager for private og erhvervsdrivende. Vi er servicemindede, tilgængelige og har en hurtig responstid. Vi formidler vanskeligt juridisk stof i et let forståeligt sprog og lægger vægt på, at vores rådgivning skaber en værdi for dig.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk