Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om køb af hus

11. april 2019 Samfund

Hej Brevkasse

Min hustru og jeg er på husjagt. Vi bor i dag til leje. Mit spørgsmål er, om det er nødvendigt for os at snakke med en advokat i forbindelse med huskøbet?

Hilsen Frank

Kære Frank

Tak for dit spørgsmål. Hvis I vælger at kontakte en advokat, vil I som købere få en uafhængig rådgiver, som alene har interesse i at få jer godt og trygt igennem huskøbet. Ejendomsmægleren er sælgers repræsentant, mens banker og forsikringsselskaber ofte arbejder sammen i kæder. Jeg vil derfor anbefale jer, at I søger bistand hos en advokat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når I har fundet det hus, som I ønsker at købe, er det vigtigt, at I meddeler ejendomsmægleren, at I ønsker et advokatforbehold tilføjet købsaftalen. Et advokatforbehold betyder, at advokaten kan hæve handlen uden omkostninger for jer – også efter købsaftalen er underskrevet. Uden advokatforbeholdet koster det en godtgørelse til sælger svarende til 1 % af købesummen, hvis I fortryder huskøbet. Det kan være ret mange penge afhængigt af husets pris.

Når I køber hus, vil I desuden modtage en lang række dokumenter, som alle er omfattet af handlen, og dermed relevante for jer. En advokat har erfaring med at gennemgå disse dokumenter, og advokaten kan besvare de spørgsmål eller uvisheder I måtte have. Advokaten vil sikre sig, at I er fuldt oplyst om alle forhold om den ejendom, som I er ved at købe og vil også hjælpe jer med at løse eventuelle problemer, inden handlen er endelig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Advokaten kan endvidere hjælpe jer med valg af ejerskifteforsikring i forhold til tilstandsrapporten og el-eftersynet, der er udarbejdet på ejendommen.

Derudover kan en advokat også hjælpe jer med andre ting i forbindelse med huskøbet, f.eks. spørgsmål der måtte opstå når I opsiger jeres lejemål, eller såfremt der er behov for rådgivning om jeres familiemæssige forhold, herunder eventuelt behov for at oprette testamente.

Med venlig hilsen
Advokathuset Muurholm

Hvis du vil læse tidligere spørgsmål fra SønderborgNYTs læsere – og læse advokatens svar og gode råd – så finder du tidligere spørgsmål og svar her.

Artiklen fortsætter under annoncen

Har du et spørgsmål til advokaten?

Så send det til Advokathuset Muurholm på brevkasse@advokathuset-muurholm.dk eller pr. brev til Advokathuset Muurholm, Kongevej 58, 6400 Sønderborg eller ring på tlf. 74 43 03 09.

Hos Advokathuset Muurholm beskæftiger vi os med sager for private og erhvervsdrivende. Vi er servicemindede, tilgængelige og har en hurtig responstid. Vi formidler vanskeligt juridisk stof i et let forståeligt sprog og lægger vægt på, at vores rådgivning skaber en værdi for dig.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...