Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om særeje

5. oktober 2018 Samfund

Kære Brevkasse

Min mand har for nyligt arvet sine forældres hus. I et testamente havde de bestemt, at huset skulle tilhøre min mand som fuldstændigt særeje. Vi vil flytte ind i huset med vores fælles børn. Hvad betyder det for mig, at det er hans fuldstændige særeje?

Hilsen Margrethe

Kære Margrethe

Tak for dit spørgsmål.

Et fuldstændigt særeje skal ikke deles mellem ægtefæller ved hverken skilsmisse eller død.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Når din mand kommer til at eje jeres fælles hjem, som sit fuldstændige særeje har det følgende betydning for dig:

  • Hvis I bliver skilt er du ikke berettiget til at blive boende, og du har ikke mulighed for at overtage huset. Endvidere skal din mand heller ikke aflevere halvdelen af værdien i huset til dig i forbindelse med skilsmissen.
  • Hvis din mand dør før dig kan du ikke sidde i uskiftet bo, da et uskiftet bo alene kan omfatte aktiver, som I ejer som jeres formuefællesskab. Det betyder, at huset skal falde i arv efter din mand straks ved hans død.
  • Din mand kan desuden uden dit samtykke sælge ejendommen til tredjemand når han ejer ejendommen som sit fuldstændige særeje. Hvis huset var en del af jeres formuefællesskab, og din mand alene stod som ejer af huset, kunne han omvendt ikke sælge huset uden, at du også underskrev på købsaftalen.

Huset vil med andre ord ikke blive en del af de aktiver, som I ejer i fællesskab. Hvis din mand dør vil huset stadig falde i arv til dig og jeres børn til ligedeling. Hvis din mand ønsker en anden fordeling, hvor du eventuelt kan komme til at arve hele huset, skal dette bestemmes i et testamente.

Med venlig hilsen
Advokathuset Muurholm

Hvis du vil læse tidligere spørgsmål fra SønderborgNYTs læsere – og læse advokatens svar og gode råd – så finder du tidligere spørgsmål og svar her.

Har du et spørgsmål til advokaten?

Så send det til Advokathuset Muurholm på brevkasse@advokathuset-muurholm.dk eller pr. brev til Advokathuset Muurholm, Kongevej 58, 6400 Sønderborg eller ring på tlf. 74 43 03 09.

Hos Advokathuset Muurholm beskæftiger vi os med sager for private og erhvervsdrivende. Vi er servicemindede, tilgængelige og har en hurtig responstid. Vi formidler vanskeligt juridisk stof i et let forståeligt sprog og lægger vægt på, at vores rådgivning skaber en værdi for dig.

 

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk