Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om arv

27. maj 2019 Samfund

Kære brevkasse

Mit spørgsmål vedrører arven efter min far. Jeg mistede desværre kontakten til min far, da jeg var helt lille, og jeg er vokset op alene med min mor. Jeg har ingen viden om, hvor min far bor, om han fik flere børn, eller om han overhovedet er i live. Mit spørgsmål er, skal jeg stadig arve ham? Og får jeg overhovedet at vide, hvis han er gået bort?

Hilsen Tove

Kære Tove

Tak for dit spørgsmål.

Du skal arve din far, selvom I har mistet kontakten. Du arver som udgangspunkt på lige fod med eventuelle halvsøskende, medmindre din far har oprettet testamente.

Artiklen fortsætter under annoncen

Din far kan have bestemt i et testamente, at du skal arve mindst muligt. Din far kan råde over 3/4 af sin formue ved testamente. Den resterende 1/4 udgør tvangsarven, som din far ikke kan bestemme over. Det er således ikke muligt at gøre sine børn arveløse i Danmark. Tvangsarven på 1/4 skal fordeles mellem din fars tvangsarvinger. En tvangsarving er børn og ægtefælle. Du vil derfor som minimum altid skulle arve din del af tvangsarven efter din far – også selvom I ikke har, eller senere får et forhold til hinanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når der sker et dødsfald, bliver det anmeldt til Skifteretten hvor din far bor. Skifteretten indhenter oplysninger i CPR, ligesom de nærmeste pårørende også har pligt til at informere om afdødes familierelationer, som har arvemæssig betydning.

Hvis det fremgår af CPR, at din far er din biologiske far, vil du derfor automatisk blive kontaktet af Skifteretten ved din fars dødsfald. Du kan desværre ikke regne med at blive kontaktet før efter begravelsen er overstået, da det først er i forbindelse med, at dødsboet skal behandles, og arven gøres op, at Skifteretten tager kontakt til de pårørende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg håber ovenstående besvarede dit spørgsmål.

Med venlig hilsen
Advokathuset Muurholm

Hvis du vil læse tidligere spørgsmål fra SønderborgNYTs læsere – og læse advokatens svar og gode råd – så finder du tidligere spørgsmål og svar her.

Har du et spørgsmål til advokaten?

Så send det til Advokathuset Muurholm på brevkasse@advokathuset-muurholm.dk eller pr. brev til Advokathuset Muurholm, Kongevej 58, 6400 Sønderborg eller ring på tlf. 74 43 03 09.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos Advokathuset Muurholm beskæftiger vi os med sager for private og erhvervsdrivende. Vi er servicemindede, tilgængelige og har en hurtig responstid. Vi formidler vanskeligt juridisk stof i et let forståeligt sprog og lægger vægt på, at vores rådgivning skaber en værdi for dig.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 Erhverv, Sønderborg

Bitten og Mads Clausens Fond fylder 50 år

27. oktober 2021 Erhverv

Bitten & Mads Clausens Fond fylder 50 år og det er Bitten Clausen, som allerede i julen 1979 havde tænkt sig frem til, at fonden skal være et værn, der sikrer, at Danfoss altid ville være på danske hænder. “Fonden skal arbejde til gavn for Danfoss, men den skal ikke gå ind i driften, som […]

Læs mere...