Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om ejerskifteforsikring

19. juni 2019 Samfund

Kære brevkasse

Vi har skrevet under på en købsaftale på et hus i Sønderborg, og vi overtager huset 1. oktober 2019. Det glæder vi os til, men vi er kommet i tvivl om vi skal tegne en ejerskifteforsikring. Vi synes, at det er ret uoverskueligt og dyrt. Hvad anbefaler I?

Hilsen Line og Mads

Kære Line og Mads

Tak for jeres spørgsmål, og tillykke med huskøbet.

Som køber skal I nu forholde jer til, at I har muligheden for at tegne en ejerskifteforsikring. Denne forsikring er jeres økonomiske tryghed, hvis der viser sig alvorlige skjulte skader ved huset, som ikke blev opdaget, inden I købte huset. For hvis sælgeren har fremlagt en tilstandsrapport, en el-installationsrapport og et bindende tilbud om ejerskifteforsikring, kan I kun i meget få tilfælde kræve erstatning af sælgeren, uanset om I vælger at tegne forsikringen eller ej.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi anbefaler altid, at I tegner en ejerskifteforsikring. Hvis I vælger at tegne en ejerskifteforsikring, er der mindre at bekymre jer om i forbindelse med huskøbet.

Der findes både ejerskifteforsikringer med basisdækning og med udvidet dækning. Hos nogle forsikringsselskaber kan I også vælge, om I ønsker forsikringen skal dække i 5 eller 10 år.

Som udgangspunkt anbefaler vi, at I tegner den udvidede ejerskifteforsikring. En ejerskifteforsikring med udvidet dækning dækker det samme som basis forsikringen, og derudover dækker udvidelsen flere forhold på bygningen, samt forhold ved grunden. Det er forskelligt hos forsikringsselskaberne, hvad der præcist er indeholdt i den udvidede dækning. Tegnes den udvidede ejerskifteforsikring vil det som oftest være for en 10 årig periode.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forsikringsselskabet laver et tilbud på en ejerskifteforsikring på baggrund af konkrete oplysninger om husets type, alder mv., samt ud fra de oplysninger, som er indeholdt i tilstands- og i elinstallationsrapporten.

I skal være opmærksomme på, at forsikringstilbuddet kan indeholde nogle forbehold for skader, som undtages fra dækningen, selvom skaden normalt ville være dækket.

Det er husets type, forsikringsbetingelserne og jeres økonomi, som bør afgøre hvilken forsikring I vælger. I skal dog være opmærksomme på, at en mindre besparelse kan komme til at koste dyrt i den sidste ende, hvis uheldet er ude.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis I er i tvivl om hvilken forsikringsdækning I konkret skal vælge, vil vi anbefale, at I søger rådgivning hos en advokat.

Med venlig hilsen
Advokathuset Muurholm

Hvis du vil læse tidligere spørgsmål fra SønderborgNYTs læsere – og læse advokatens svar og gode råd – så finder du tidligere spørgsmål og svar her.

Har du et spørgsmål til advokaten?

Så send det til Advokathuset Muurholm på brevkasse@advokathuset-muurholm.dk eller pr. brev til Advokathuset Muurholm, Kongevej 58, 6400 Sønderborg eller ring på tlf. 74 43 03 09.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos Advokathuset Muurholm beskæftiger vi os med sager for private og erhvervsdrivende. Vi er servicemindede, tilgængelige og har en hurtig responstid. Vi formidler vanskeligt juridisk stof i et let forståeligt sprog og lægger vægt på, at vores rådgivning skaber en værdi for dig.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

Vind billetter til festlig aften med Tørfisk

22. oktober 2021 Kultur

Bandet Tørfisk fejrer jubilæum med en Jubilæums-Tour rundt i Danmark og 30. oktober rammer den Augustenborg. Og dermed har du chancen igen for at høre deres populære sange i Augustenborghallerne, hvor de spiller lørdag den 30. oktober kl. 20.00. Sangene er blevet til fra starten i 1981 og frem til i dag ”Sidst Tørfisk var […]

Læs mere...