Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om feriesamvær

29. juli 2019 Samfund

Kære Brevkasse

Jeg er helt i vildrede. Jeg har en datter på 9 år. Hun bor fast hos sin mor, og jeg har samvær med hende hver anden weekend i ulige uger. Vi gik fra hinanden i januar 2019, og vi kan stort set ikke tale sammen. Hvad gør vi med sommerferie? Moren har bare meddelt, at min datter holder ferie hos hende hele skolens sommerferie.

Hilsen Ole

Kære Ole

Tak for dit spørgsmål.

Jeg kan forstå på dit spørgsmål, at I ikke har en samværsresolution/et samværsdokument, hvori I præcist har aftalt, hvornår der skal være feriesamvær.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er sådan, at Familieretshuset (tidligere Statsforvaltning) ikke kan bestemme, hvor meget eller hvornår bopælsforælderen kan holde ferie med barnet, når ferien falder i de normale skoleferier samt helligdage. Bopælsforælderen skal blot varsle over for dig som samværsforælder, hvornår ferien holdes, og derved bortfalder det normalt aftalte samvær med dig. Din ekskone kan således holde hele skolens sommerferie med jeres datter.

Hvis din ekskone derimod ønsker at holde ferie med jeres datter uden for skolernes ferieperioder, og ferien falder i en periode, hvor jeres datter har løbende samvær med dig, skal din ekskone og du være enige om ændringen. Hvis I ikke kan blive enige, er udgangspunktet, at din ekskone ikke kan holde ferie med jeres datter i den periode, hvor hun har løbende samvær med dig. Der kan dog søges om bortfald af det løbende samvær hos Familieretshuset, men der skal meget til, at samværet bortfalder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg vil anbefale, at I får lavet en samværsresolution/et samværsdokument, som I skal underskrive. Resolutionen/dokumentet bør indeholde aftale om det almindelige samvær samt feriesamværet. På den måde har I altid noget at rette jer efter – også når det er svært for jer at tale sammen. En samværsaftale i et samværsdokument vil kunne gennemtvinges via Retten.

I kan få hjælp hos Familieretshuset til at fastsætte samvær, og de kan i samme forbindelse også træffe afgørelse om feriesamvær. Familieretshuset vil altid træffe afgørelse ud fra hvad der er bedst for barnet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er en vis sagsbehandlingstid hos Familieretshuset, hvorfor det vil være svært at få en afgørelse, som allerede kan hjælpe jer denne sommer.

Med venlig hilsen
Advokathuset Muurholm

Hvis du vil læse tidligere spørgsmål fra SønderborgNYTs læsere – og læse advokatens svar og gode råd – så finder du tidligere spørgsmål og svar her.

Har du et spørgsmål til advokaten?

Så send det til Advokathuset Muurholm på brevkasse@advokathuset-muurholm.dk eller pr. brev til Advokathuset Muurholm, Kongevej 58, 6400 Sønderborg eller ring på tlf. 74 43 03 09.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos Advokathuset Muurholm beskæftiger vi os med sager for private og erhvervsdrivende. Vi er servicemindede, tilgængelige og har en hurtig responstid. Vi formidler vanskeligt juridisk stof i et let forståeligt sprog og lægger vægt på, at vores rådgivning skaber en værdi for dig.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk