Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om forældremyndighed

27. februar 2020 Samfund

Kære Brevkasse

Min ekskæreste har fortalt mig, at hun vil søge om at få fuld forældremyndighed over vores søn på 7 år. Han bor hos sin mor, og jeg har samvær hver anden weekend. Jeg synes, at det er svært at forstå, hvilke konsekvenser det har for mig og for min søn, hvis hun får fuld forældremyndighed? Kan I forklare det for mig?

Hilsen Brian

Kære Brian

Tak for dit spørgsmål.

Lige nu har du og din ekskæreste fælles forældremyndighed over jeres søn. Det betyder, at I er fælles om at tage jer af ham, og at I skal være enige om en række væsentlige beslutninger for ham – dette uanset, at han bor fast hos sin mor.

Såfremt din ekskæreste får den fulde forældremyndighed over jeres søn – enten fordi du accepterer det, og I indsender en blanket til Familieretshuset herom, eller fordi din ekskæreste får en dom hos Familieretten – betyder det overordnet, at hun kan træffe alle beslutninger vedrørende jeres søn. Hun skal f.eks. ikke spørge dig om din mening i forhold til skolevalg eller udstedelse af pas.

Du vil dog fortsat have ret til at få orientering om din søns forhold fra blandt andet skolen, sociale myndigheder, hospitaler, lægen og tandlægen. Hvis du ønsker at benytte denne ret, skal du rette henvendelse til det pågældende sted, og bede om en orientering om din søns forhold. Du har dog ikke ret til aktindsigt i en sag om din søn, f.eks. hos Kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som det vigtigste kan siges, at der stadig vil være samvær mellem dig og din søn, selvom du ikke har del i forældremyndigheden. Det overordnede hensyn i forbindelse med en sag om forældremyndighed er, at et barn har ret til begge sine forældre. Derfor har din søn ret til samvær med dig, uanset om du har del i forældremyndigheden eller ej. Du vil tillige have ret til at bestemme, hvad I skal foretage jer under samværet.

Jeg håber denne gennemgang har givet dig et overblik, men jeg vil anbefale dig at søge bistand hos en advokat, som arbejder med forældremyndighedssager, således de mere konkrete forhold ved din sag kan blive belyst, også i den eventuelle forestående retssag, som din ekskæreste måske vil køre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med venlig hilsen
Advokathuset Muurholm

Hvis du vil læse tidligere spørgsmål fra SønderborgNYTs læsere – og læse advokatens svar og gode råd – så finder du tidligere spørgsmål og svar her.

Har du et spørgsmål til advokaten?

Så send det til Advokathuset Muurholm på brevkasse@advokathuset-muurholm.dk eller pr. brev til Advokathuset Muurholm, Kongevej 58, 6400 Sønderborg eller ring på tlf. 74 43 03 09.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos Advokathuset Muurholm beskæftiger vi os med sager for private og erhvervsdrivende. Vi er servicemindede, tilgængelige og har en hurtig responstid. Vi formidler vanskeligt juridisk stof i et let forståeligt sprog og lægger vægt på, at vores rådgivning skaber en værdi for dig.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk