Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om fremtidsfuldmagt

17. april 2018 Samfund

Kære Brevkasse

Flere af vores venner har fået lavet en fremtidsfuldmagt. Men hvad er det, og har vi brug for sådan én? Jeg er 68 år gammel og min mand er et år ældre. Vi bor i eget hus og har to børn og tre børnebørn.

Venlig hilsen Else

Kære Else

Tak for dit spørgsmål.

En fremtidsfuldmagt er et dokument, hvori du overlader til en anden person at varetage dine økonomiske og/eller private forhold, hvis du på et tidspunkt bliver så syg eller mentalt svækket, at du ikke længere er i stand til selv at gøre det.

Artiklen fortsætter under annoncen

En fremtidsfuldmagt kan indeholde alle de forhold, som du ønsker, at en anden person skal beslutte og gøre for dig, hvis du ikke selv er i stand til det. Det kan f.eks. være retten til at sælge huset på dine vegne, retten til indgå lejeaftale om plejebolig, retten til at betale regninger og bruge dit nem-id. mv. Det kan også være mere personlige forhold, såsom at give samtykke til behandling på sygehus, flytning til særlige botilbud osv.

Du kan indsætte en eller flere personer som fuldmægtige, og de fleste vælger at indsætte familiemedlemmer. For at være gyldig skal fremtidsfuldmagten registreres og signeres med nem-id. i tinglysningssystemet samt vedkendes for en Notar i Retten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Virker når behovet er der

Fremtidsfuldmagten træder først i kraft, når der er behov for den. Det sker efter indlevering af anmodning til Statsforvaltningen med dokumentation for din sygdom.

En fremtidsfuldmagt er relevant for de fleste, da sygdom og svækket mentalt helbred kan ramme os alle. Du fortæller, at I bor i eget hus, og derfor kan det være særligt relevant for jer, at den anden ægtefælle får en fremtidsfuldmagt. Det gør det f.eks. muligt at sælge huset på jeres begges vegne, hvis den ene af jer bliver syg. Så på mange måder er en fremtidsfuldmagt at tage hånd om hinanden, før en svær situation kan opstå,

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er muligt at indsætte endnu en fuldmægtig for det tilfælde, at I begge er ude af stand til at varetage jeres egne interesser. Denne fuldmægtig kunne f.eks. være et af jeres børn eller dem begge to i fællesskab.

Med venlig hilsen
Advokathuset Muurholm

Hvis du vil læse tidligere spørgsmål fra SønderborgNYTs læsere – og læse advokatens svar og gode råd – så finder du tidligere spørgsmål og svar her.

Artiklen fortsætter under annoncen

Har du et spørgsmål til advokaten?

Så send det til Advokathuset Muurholm på brevkasse@advokathuset-muurholm.dk eller pr. brev til Advokathuset Muurholm, Kongevej 58, 6400 Sønderborg eller ring på tlf. 74 43 03 09.

Hos Advokathuset Muurholm beskæftiger vi os med sager for private og erhvervsdrivende. Vi er servicemindede, tilgængelige og har en hurtig responstid. Vi formidler vanskeligt juridisk stof i et let forståeligt sprog og lægger vægt på, at vores rådgivning skaber en værdi for dig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
26. januar 2022 Kultur, Sønderborg

Hør historien om de gamle gårde og huse i Ulkebøldam

26. januar 2022 Kultur

Biblioteket har inviteret Helmer Sander-Larsen fra Lokalhistorisk Arkiv Ulkebøl til Multihuset Ulkebøl, hvor han på tirsdag klokken 16:30 vil fortælle om historien om gamle gårde og huse i Ulkebøldam. Du kommer til at høre om ejendommene og om de mennesker, der har boet der. Det skriver biblioteket i en pressemeddelelse. Helmer Sander-Larsen, som er fra […]

Læs mere...