Jutta Sko og ProjectZero viser vejen for resten af Danmark

8. november 2018 Erhverv

Torsdag eftermiddag overrakte borgmester Erik Lauritzen et gulddiplom til Jutta Sko i Perlegade – og det blev filmet af et hold, der er sendt ud fra Det Økologiske Råd, som beskriver lokale omstillingsprojekter, som har fokus på energi.

Tanken er, at resten af Danmark kan lære af ProjectZero og Sønderborg.

“Jeg synes, det er fantastisk at både butikker, andre erhvervsdrivende og borgere er med på vejen til Nullet”, siger borgmester Erik Lauritzen, inden han giver gulddiplomet til Lars Eskildsen fra Jutta Sko.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og jeg synes også, det er dejligt, der er en økonomisk bonus til alle de, der er med til at reducere CO2-udslippet”, siger borgmesteren videre.

ProjectZero har indtil videre delt fire gulddiplomer ud til butikker, der har reduceret energiforbruget med mellem 51 og 70 procent. Jutta Sko ligger på en besparelse omkring de 60 procent.

“De tre gulddiplomer er til butikker under Brugsforeningen for Als og Sundeved og det seneste kommer i dag op hos Jutta Sko”, siger Kristian Krogh, der har ansvaret for ZeroButik hos ProjectZero.

Lars Eskildsen tænker både på at spare penge og på at skåne klimaet for unødvendig CO2.

“Vi har skiftet al belysning i hele bygningen ud med LED-lys og det samme har vi gjort udenfor”, siger Lars Eskildsen. Han fortæller videre:

“Det er selvfølgelig dejligt at spare penge. Men i Jutta Sko vil vi også gerne støtte ideen”.

Lars Eskildsen fortæller til SønderborgNYT, at investeringen i ny belysninger er tjent hjem på bare 18 måneder.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk