Kaare Norge og Anne-Mette Stæhr på scenen i Solisterier

10. oktober 2020 Kultur

Lørdag eftermiddag var to solister på scenen i Alsions koncertsal og det var Chresten Speggers, der bød både solister og publikum velkommen:

“Først vil jeg sige tak til stedet her, fordi de er så omstillingsparate. Havde vi ikke fået lov til at flytte Solisterier ind i salen, så skulle vi have aflyst”, sagde Chresten Speggers og fortsatte:

“I dag er det den fantastiske koncertpianist Anne-Mette Stæhr og guitaristen, Kaare Norge,- han har faktisk også spillet på Roskilde Festival – der skal spille for jer”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anne-Mette Stæhr har spillet sammen med lang række kunstnere fra ind- og udland og har blandt andet spillet Mendelssohn med vort eget Sønderjyllands Symfoniorkester.

Lørdag eftermiddag spillede hun Beethoven.

“Jeg vil spille to stykker musik af Beethoven. Et stort værk og så et lille, stort værk. Det lille værk er Für Elise”, sagde pianisten og fortalte om Für Elise:

“Det er en kærlighedserklæring fra Beethoven til en kvinde, der hed Elise og som han drømte om at gifte sig med. Det skete så ikke”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Enkelt – og det virker

Kaare Norge spillede – helt som han plejer eminent på sin guitar og hans optræden bød også på Oh My Love, som John Lennon har skrevet.

“Det er en kærlighedserklæring og det må være til Yoko Ono. I det nummer viser John Lennon, at han mestrede det samme som Mozart: Nemlig at skrive noget enkelt, der bare virker”, sagde Kaare Norge.

Han fortalte også, at i dag, lørdag, er det første gang, han er ude og spille, siden Coronaen lukkede landet ned.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kaare Norge har udgivet 23 cd-albums, modtaget fire guldplader og en platinplade. Med sit solospil har han igennem flere årtier tryllebundet publikum i alle aldre.

Både guitar og pensler

Musikeren Johnny Madsen har sagt på tv, at kan man spille musik, så kan man også male billeder.

“Og jeg er også i gang med maleriet og jeg har talt med Johnny Madsen, der siger, at musikere har rytmen i sig – og det er den, det handler om, når man maler billeder”, sagde Kaare Norge til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Egentlig var billedkunsten en slags terapi efter jeg blev overfaldet, men nu er den mere end det”.

Næste Solisterier bliver også i Koncertsalen

“Der er Solisterier her i Alsion igen den 21. november og det bliver også i Koncertsalen. Vi regner ikke med, at Coronaen er væk til den tid – og det samme kommer nok til at gælde for Nytårs-Solisterier”, sagde værten Chresten Speggers.

Elsebeth Dreisig, Carol Conrad og Mathias Hedegaard har de festlige skrud på og stemmebåndene smurt, når de kommer og fylder eftermiddagen med ørehængere fra den klassiske musiks overflødighedshorn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du vil være sikker på, at der er plads, så køb den allerede nu på Alsions hjemmeside.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 Sport, Gråsten

Knæk Cancer-stævne i Gråsten Rideklub

23. oktober 2021 Sport

Lørdag var der hele 76 ryttere til start i Gråsten Rideklubs Knæk Cancer-stævne, hvor hele overskuddet bliver sendt videre til Knæk Cancer. “Og når vi holder et Knæk Cancer-stævne, så er det for fordi, det føles naturligt for os, Jeg har selv været ramt af kræft og lige nu er der to andre fra klubben, […]

Læs mere...