Kærbo kan sende 18.000 kroner til Ghana

26. maj 2014 Frivillige

Søndagens arrangement på Kærbo gav omkring 18.000 i kassen og det er centerleder Anne Grethe Scarbach yderst tilfreds med.

Anne Grethe Scarbach er mere end tilfreds med at have fået 18.000 kroner i kassen.

Anne Grethe Scarbach er mere end tilfreds med at have fået 18.000 kroner i kassen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Så er der rigtigt mange fattige ghanesere, der kan få en sygeforsikring, som sikrer dem lægehjælp og medicin, siger Anne Grethe Scarbach til Sønderborg Nyt.

I Ghana er der ikke en sygesikring på samme måde, som vi har i Danmark. Får man brug for at komme til lægen, så skal der betales og når de fattige ikke har penge, så betyder det, at de ikke bliver behandlet.

– En forsikring koster bare 50 kroner, så vi har sat os for, at Kærbo vil arbejde på at hjælpe flest muligt med at få en, siger centerlederen.

Proceduren er, at den enkelte ghaneser følges hen og tegner en forsikring og så betales den direkte med penge fra Kærbo.

– Vi giver ikke pengene til den fattige, fordi det kan ske, at de bliver brugt til mad eller andet, siger Anne Grethe Scarbach.

Hvis du har lyst til at hjælpe med at sikre ghanesere lægebehandling, så kan du sætte penge ind på nedenstående kontonummer:

7561-0001001068

Hver en krone vil blive brugt på forsikringer og ikke spor andet.

– Vi har nemlig ikke administration-omkostninger, siger Anne Grethe Scarbach.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 112, Sønderborg

Hærværk hos Æ Gårne

14. maj 2021 112

Onsdag aften eller natten til til torsdag har ukendte gerningsmænd været inde hos Æ Gårne i Vollerup og lave hærværk. “De har været inde i bygningen hvor de har lavet grafitti og der står: Lort og GM40 på væggen”, siger politikommissær Thomas Berg og fortsætter: “Der er også smadret ruder i bygningen og i en […]

Læs mere...