Kampagne: Unge skal sige ja til at bruge kondom

19. september 2016 Samfund
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Netop nu er der fokus på de unge i den landsdækkende kampagne “Kun med kondom”. I år er temaet “Sig det bare”, og flere ungdomsuddannelser i Sønderborg får besøg af Ung Til Ung-korpset, som fortæller om kampagnen, dens formål og bl.a. medbringer gratis kondomer.

Der er brug for opmærksomhed på prævention blandt unge. De nyeste tal fra Statens Seruminstitut viser en mindre stigning i klamydia blandt unge mellem 15 og 29 år i Sønderborg.

Temaet ”Kun med kondom” henviser naturligvis til, at de unge skal huske at sige til hinanden, at de gerne vil bruge kondom.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Når undersøgelser nu viser, at ni ud af ti unge gerne vil høre sin partner foreslå, at de bruger kondom, så er “Sig det bare” et supergodt og oplagt tema for kampagnen. Jeg håber, de unge vil tage budskabet til sig, sige ordet “kondom” højt og dermed mindske risikoen for både sygdomme og uønsket graviditet”, siger formand for sundhedsudvalget Helge Larsen i en pressemeddelelse.

Ung Til Ung-korpset besøger ungdomsuddannelser i Sønderborg i løbet af denne uge med en lokal Instagram-konkurrence, hvor man under hashtaggene #ungtilung_cfu, #sigdetbare og #kunmedkondom kan uploade sine billeder og #-forslag til slogans og catch-frases, når man “bare skal sige det”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konkurrencen varer til og med uge 40.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk