Kapløb til månen og seje ingeniørprojekter i Alsion

12. december 2019 Erhverv

Interesserer du dig bare en lille smule for innovation, cool gadges og ingeniørvidenskab, så sæt kryds i kalenderen den 18 december, hvor SDU Sønderborg sparker dørene op til et dobbeltarrangement med både TEK Expo og den store finale i innovationskonkurrencen ’Race to the Moon’.

Den årligt tilbagevendende begivenhed TEK Expo, hvor ingeniørstuderende ved SDU Sønderborg viser deres sejeste projekter frem, falder den 18. december. De studerende udstiller deres spændende, sjove og opfindsomme semesterprojekter inden for mekatronik, elektronik og innovation – og der er gratis adgang, skriver SDU Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du vil blandt andet kunne opleve en selvkørende robot, som kan samle cigaretskodder op fra stranden, samt et projekt, der ved hjælp af virtual reality tager fitnessoplevelsen til helt nye højder, når du med VR-briller på hovedet kan give den som Tarzan i digitale jungleomgivelser. Læs mere her.

Jørgen Mads Clausen kårer vinder i innovationskonkurrence

Den store TEK Expo kører i år simultant med kåringen af vinderen i konkurrencen ’Race to the Moon’. Konkurrencen er for TEK-studerende, og har kørt siden slutningen af oktober, hvor forskellige hold har skullet kæmpe om at komme op med den bedste ide og det bedste produkt inden for rammerne ’digitalisering’ og ’bæredygtighed’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den store finale byder på en pitch-session, hvor de udvalgte hold præsenterer deres ideer og koncepter overfor et benhårdt dommerfelt med Danfoss’ bestyrelsesformand, Jørgen Mads Clausen, i spidsen.

Vinderholdet kan se frem til en tur til SEEDSTER Bootcamp i Spanien, hvor stifteren af Just-eat, Jesper Buch, er vært.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres. Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden […]

Læs mere...