Karen Willesen gør klar til påskeudstilling med malerier og keramik

12. april 2019 Kultur

Karen Willesen åbner igen sit Galleri i Lille Rådhusgade og viser 20 helt nye værker, som hun har arbejdet på det seneste halve år.

Det sker med en udstilling med både malerier og Raku-keramik.

Skærtorsdag klokken 14 er der fernisering og det er Vibeke Fonnesberg, der holder tale.

”Alle er velkomne til at kigge indenfor til ferniseringen, nyde kunsten, vin og en snack”, siger Karen Willesen til SønderborgNYT.

Karen Willesen brugte 2018 på en total renovering af sin bolig ved Sønderborg Slot, og det har krævet  meget af hendes arbejdstid at holde styr op alle håndværkerne og kræse om alle detaljerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men hun er her stadig i sit galleri i Lille Rådhusgade, som hun åbnede i foråret 2017.

Karen Willesen har inviteret Birgit Marie Kjær fra Gråsten, der arbejder med Rak- keramik indenfor i Galleriet, det er ikke første gang de laver et show sammen. Sidst var til et stort kunstevent i Sydbank tilbage i foråret 2015.

De nye værker Karen Willesen viser, er oile på lærred.

Hun har arbejdet med temaet: “Vær mindre bekymret”, noget hun også selv har arbejdet med i sin personlighed, at være mere ubekymret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så de står mere optimistiske og kraftfulde end set før, de er mere mættede og lysende en før set og med  penselstrøg, der er sin helt egne.

Karen Willesen har lige været med ind over indretningen på Henne Mølle Å Badehotels kunst og i den forbindelse solgt tre store værker, som er malet til stedet.

Keramikeren

Birgit Marie Kjær inspireres af naturen og fjordens mangfoldighed og former.

Hun både drejer, modellere og spontan former objekter.

Hun er, samtidig med udstillingen hos Karen Willesen, med på Kvindelige Kunstneres Samfund, Mikkelberg Hattstedt ved Husum, Nordiske Dialoger, Nordisk Vandreudstilling.

Artiklen fortsætter under annoncen

I oktober lavede hun fire keramiske iværksætterpriser til Sønderborg kommune.

Karen Willesen, der bor i Sønderborg, har blandt andet udstillet på gallerier i Berlin, Hannover, København og Århus. Novo Nordisk, Århus Amt Sygehus, Nordisk Ministeråd i København.

Hun har lavet udsmykning til PWC, Beck Bruun Advokaterne, Advokaterne.com Århus og en lang række flere steder.

Kunstanmeldere beskriver ofte hendes arbejder, som både smukke og tankevækkende.

I 2019 vil man udover påskeudstillingen kunne opleve Karen Willesens værker efter aftale i Galleriet, Lille Rådhusgade, og i Lokomotiv-værkstedet i København.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udstillingen er alle påskedage mellem 13  og 16.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådet skal godkende forandringer i forvaltningsstrukturen

6. december 2021 KV21

Gennem konstitueringsforhandlingerne er der løbende arbejdet på at ændre på kommunens forvaltninger og dermed på Styrelsesvedtægterne – og når det sker, så skal ændringerne godkendes på to byrådsmøder, der skal holdes med mindst seks dages mellemrum. Det første af møderne blev holdt i den forgangne uge og på torsdag skal forandringerne endeligt godkendes. Politikerne skal […]

Læs mere...