Karsten Skov fortæller om romanen ‘Under samme måne’

1. oktober 2021 Kultur
Karsten Skov. Foto: André Markus
Karsten Skov. Foto: André Markus

På Broager Sognegård kan du torsdag klokken 19 møde Karsten Skov fra Broager. Han fortæller om arbejdet med romanen ’Under samme måne’, og om sit forfatterskab, der oftest tager udgangspunkt i den dansk/tyske fortælling.

Det skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

Bogen handler om Erika, der i januar 1945 flygter fra de sovjet-russiske tropper. I al hast forlader hun og hendes familie deres hjem ved Königsberg og kæmper sig igennem den værste vinter i mands minde. En måned senere har skæbnen splittet familien, og Erika og hendes mor ankommer beskidte, sultne og trætte til Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Endestationen for deres flugt er Sønderborg. Her bliver de indkvarteret hos medlemmer af det tyske mindretal, som af den tyske besættelsesmagt er blevet opfordret til at åbne deres døre for flygtningene. Erika møder den unge dansker Carl.

Han er medlem af de tyske mindretal, hvor man har en forventning om, at mindretallets unge melder sig til Waffen-SS og kampene på østfronten. Men Carl har ikke lyst til at melde sig og kæmper hver eneste dag mod presset. Det bliver et forår, hvor krigens grimme ansigt ofte kigger frem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men snart må Tyskland kapitulere, og Danmark bliver frit. Langsomt forandres Erikas hverdag. Det er et forvandlet Danmark, hvor det er ilde set af befolkningen, at tyske flygtninge er i kontakt med danskere.

Mere end 70 år efter krigen mødte forfatteren Karsten Skov Carl og Erika. De fortalte deres fantastiske historie, som Karsten Skov brugte som grundlag til romanen ”Under samme måne”.

Karsten Skov har udgivet 11 bøger, hvoraf tre er historiske romaner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk